«Ο Μικ Σουμάχερ μοιάζει σε πολλά με τον πατέρα του»

Νίκος Γιαννούλας
«Ο Μικ Σουμάχερ μοιάζει σε πολλά με τον πατέρα του»
Οι μηχανικοί της Haas που προέρχονται από τη Ferrari βλέπουν αρκετές ομοιότητες με τον Μίκαελ.

Ο Μικ Σουμάχερ θα κάνει φέτος το ντεμπούτο του στη Φόρμουλα 1 με την ομάδα της Haas, μετά την κατάκτηση του τίτλου πέρυσι στη Φόρμουλα 2, 30 χρόνια μετά το ντεμπούτο του διάσημου πατέρα του.

Το γεγονός όμως ότι ο νεαρός Γερμανός είναι γιος του θρύλου Μίκαελ Σουμάχερ έχει βάλει την καριέρα του στο μικροσκόπιο από την πρώτη στιγμή που μπήκε σε μονοθέσιο. Οι συγκρίσεις επομένως είναι αναπόφευκτες.

Στη Haas αυτήν τη στιγμή εργάζονται αρκετοί άνθρωποι που βρίσκονταν στη Ferrari όταν ο Μίκαελ Σουμάχερ μεγαλουργούσε εκεί και γνωρίζοντας καλά τον Γερμανό πολυπρωταθλητή είναι οι καλύτεροι για να κάνουν τις σχετικές συγκρίσεις. Οι πρώτες αναφορές τους λοιπόν κάνουν λόγο για αρκετές ομοιότητες ανάμεσα σε πατέρα και γιο, όσον αφορά την προσέγγισή τους στα καθήκοντά τους και την εργατικότητά τους.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ την εποχή της αγωνιστικής του παντοκρατορίας στη Ferrari (Χοκενχάιμ 2001).

Ο Γκούντερ Στάινερ, που είναι ο επικεφαλής της Haas, συνόψισε τα συμπεράσματά τους: «Δεν έχω δουλέψει με τον Μίκαελ και δεν τον γνώριζα πολύ καλά, αλλά ξέρω από τα δημοσιεύματα ότι δούλευε πολύ σκληρά. Έχουμε στην ομάδα μας κάποιους ανθρώπους που έχουν δουλέψει με τον Μίκαελ και τον γνωρίζουν πολύ καλά. Αυτοί οι άνθρωποι συγκινήθηκαν όταν ο Μικ ήρθε σε εμάς. Μου έχουν εξηγήσει τον τρόπο που δούλευε ο Μίκαελ και νομίζω ότι του Μικ είναι παρόμοιος. Δουλεύει πολύ σκληρά».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!