Με «αναποδιές» για τη Ferrari ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά της F1

Πέτρος Σηφαλάκης
Με «αναποδιές» για τη Ferrari ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά της F1
Ο Σαρλ Λεκλέρ προκάλεσε την πρώτη κόκκινη σημαία κατά το πρωινό μέρος των δοκιμαστικών στο Μπαχρέιν, ενω και ο πρώην teammate του, Σεμπάστιαν Φέτελ, έφερε κίτρινη σημαία στην πίστα.

Το Μπαχρέιν φιλοξενεί τα δοκιμαστικά της Formula 1 αυτές τις ημέρες και στην πρώτη περίοδο των δοκιμών, είχαμε αρκετές... στραβές. Η Mercedes άνοιξε το χορό με το πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων του Βαλτέρι Μπότας. Το θέμα λύθηκε και ο οδηγός επέστρεψε στην πίστα, αν και δεν έκανε όσους γύρους μπορεί να ήθελε. Και οι υπόλοιποι πάντως είχαν τις αναποδιές τους.

Ο Σαρλ Λεκλέρ προκάλεσε την πρώτη κόκκινη σημαία για το 2021 λόγω ενός μηχανικού προβλήματος που αντιμετώπισε η SF21. Λίγο νωρίτερα, ο πρώην teammate του και νυν οδηγός της Aston Martin, Σεμπάστιαν Φέτελ, έφερε κίτρινη σημαία στην πίστα, για λίγα όμως λεπτά. Γενικότερα οι συνθήκες στην πίστα δεν ήταν ιδανικές. Η άσφαλτος είχε αρκετή σκόνη που προκαλούσε κλειδώματα στους τροχούς των οδηγών κατά το φρενάρισμα, ενώ και ο αέρας δυσκόλευε την κατάσταση.

Ωστόσο το θετικό ήταν ότι δεν υπήρξε καμία έξοδος ή σύγκρουση στην πίστα, τουλάχιστον για το πρωινό σκέλος των δοκιμών. Το απόγευμα αναμένεται ότι ο αέρας θα δυναμώσει και θα φέρει ακόμη περισσότερη σκόνη, οπότε οι διοργανωτές θα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους. Το πρωί ο πρώτος που μπήκε για δοκιμή ήταν ο Κίμι Ράικονεν με την Alfa Romeo.

Οι χρόνοι που πέτυχαν οι πιλότοι δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς μιλάμε για δοκιμαστική περίοδο, θα πούμε όμως ότι ο ταχύτερος ήταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με τη McLaren του. Ο Γκασλί της Alpha Tauri τον ακολουθεί και τρίτος είναι ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull. Πιο κάτω θα ακολουθήσει και αναλυτικός πίνακας με τους χρόνους, αλλά και τους γύρους που ολοκλήρωσαν οι πιλότοι. Τους περισσότερους τους είχε ο Γκασλί κάνοντας 74 γύρους συνολικά.

Ο Μικ Σουμάχερ της Haas έκανε μόλις 15 γύρους και αυτό γιατί η ομάδα του αναγκάστηκε να αλλάξει κιβώτιο ταχυτήτων στη VF21 του λόγω προβλήματος. Τους λιγότερους γύρους τους έκανε ο Μπότας πάντως, ο οποίος ήταν επίσης εκτός για παρόμοιο ζήτημα με το σασμάν. Ο πιλότος της Mercedes ολοκλήρωσε μόλις έξι γύρους και βέβαια, ο χρόνος του απέχει σημαντικά από αυτόν του πρώτου Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!