Φερστάπεν και Πέρεζ οδηγούν τη νέα Red Bull στο Σίλβερστον (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Φερστάπεν και Πέρεζ οδηγούν τη νέα Red Bull στο Σίλβερστον (pics)
Η νέα RB16B ήρθε στα χέρια των δύο οδηγών της Red Bull για το 2021 στην πίστα του Σίλβερστον έχοντας σαν όριο να διανύσουν έως 100 χιλιόμετρα μέσα στην πίστα σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Την περασμένη Τρίτη η Red Bull μας αποκάλυψε την RB16B, το μονοθέσιο με το οποίο θα τρέχει στη σεζόν του 2021. Μέχρι τώρα ο Μαξ Φερστάπεν και ο Σέρχιο Πέρεζ, οι δύο οδηγοί της ομάδας, δεν είχαν κάνει δοκιμές με το νέο τους αγωνιστικό, ωστόσο η πρώτη τους ευκαιρία ήρθε στην πίστα του Σίλβερστον στο πλαίσιο δημιουργίας βίντεο και φωτογράφησης.

Ο Σέρχιο Πέρεζ διανύει την πρώτη του σεζόν στη Red Bull όμως είχε την ευκαιρία να οδηγήσει την RB15, το μονοθέσιο της ομάδας για τη σεζόν του 2019, οπότε αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τρέχει με μια Red Bull. Η ομάδα είχε περιορισμό να καλύψει έως 100 χιλιόμετρα στην πίστα του Σίλβερστον αυτή την ημέρα, αφού οι πρώτες δοκιμές θα γίνουν στις 12-14 Μαρτίου στο Μπαχρέιν.

«Ιδιαίτερη στιγμή όταν οδηγείς νέο μονοθέσιο»

«Είναι πάντα μια ιδιαίτερη μέρα όταν οδηγείς ένα νέο μονοθέσιο, τόσο για τον οδηγό όσο και για την ομάδα. Δούλεψαν πάρα πολύ σκληρά μέσα στο χειμώνα για να φτάσει τελικά το αυτοκίνητο στην πίστα. Είναι μια μέρα γεμάτη συναισθήματα. Μπορώ να πω ότι υπάρχουν πολλές προοπτικές. Οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές αλλά ήταν ωραίο που πήραμε μια αίσθηση από το αυτοκίνητο. Νωρίτερα μέσα στη βδομάδα οδήγησα την RB15 αλλά σήμερα μπορώ να πω ότι ένιωσα πως έγινε ένα σημαντικό βήμα στην πρόσφυση και την τελική ταχύτητα» είπε ο Σέρχιο Πέρεζ.

«Πάντα είναι καλό να οδηγείς ένα μονοθέσιο της Formula 1 και η πρώτη φορά που βγαίνεις από τα pits είναι πάντα μια τόσο ξεχωριστή στιγμή. Οι μέρες όπως η σημερινή είναι για να αισθανθείς λίγο οικεία με το νέο αυτοκίνητο και τη μονάδα ισχύος, να προσπαθήσεις να κάνεις τα πράγματα να τρέχουν όσο πιο ομαλά γίνεται και να είσαι προετοιμασμένος για τις δοκιμές του Μπαχρέιν» συμπλήρωσε ο Μαξ Φερστάπεν.

«Ενθουσιάζεσαι όταν έρχεται η στιγμή που βλέπεις το νέο αυτοκίνητο για πρώτη φορά στην πίστα και τους οδηγούς να πραγματοποιούν τους πρώτους γύρους με αυτό. Σήμερα αυτό που θέλαμε να δούμε είναι αν όλα δουλεύουν όπως πρέπει πριν τα μαζέψουμε και πάμε στο Μπαχρέιν. Ήταν επίσης καλό που είχαμε τον Άλεξ Άλμπον να οδηγεί την RB15 μαζί με τον Μαξ. Θέλουμε ο Άλεξ να μείνει σε φόρμα καθώς θα παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της RB16B που ακόμη δεν έχει σταματήσει» ήταν τα λόγια του Κρίστιαν Χόρνερ, επικεφαλής της ομάδας της Red Bull στη Formula 1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!