H Alpha Tauri ποντάρει πολλά στο νέο της οδηγό

Πέτρος Σηφαλάκης
H Alpha Tauri ποντάρει πολλά στο νέο της οδηγό
Ο Φρανζ Τοστ ελπίζει ότι ο Γιούκι Τσουνόντα θα μάθει γρήγορα το μονοθέσιο και είναι σίγουρος ότι θα δουλέψει πολύ ώστε να φτάσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο σύντομα.

Ο Ντανιίλ Κβίατ δεν θα βρίσκεται στο δυναμικό της Alpha Tauri από το 2021. O Γιούκι Τσουνόντα είναι ο οδηγός που θα πάρει τη θέση του, ένας ρούκι από την Ιαπωνία που κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις στο πρωτάθλημα της Formula 2 στην περασμένη σεζόν. Ο Τσουνόντα είναι ο πρώτος οδηγός της Formula 1 που γεννήθηκε στη νέα χιλιετία, δηλαδή μετά το 2000 και αυτό από μόνο του είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Η Alpha Tauri μας αποκάλυψε ήδη το μονοθέσιό της για τη νέα σεζόν και στη συνέχεια, ο Φρανζ Τοστ, επικεφαλής της ομάδας, είπε τη γνώμη του για τον Γιούκι Τσουνόντα.

«Φυσικά και θα έχει άτυχες στιγμές»

«Περιμένουμε ότι η καμπύλη μάθησής του θα είναι πολύ απότομη. Γρήγορα θα μπορεί να επιτύχει πολύ καλή απόδοση μέσα στην πίστα. Φυσικά και θα έχει άτυχες στιγμές όπως εξόδους από την πίστα, αλλά αυτό είναι μέρος της εξέλιξης. Αυτό που είναι απίστευτο με εκείνον είναι ο έλεγχος που έχει στο αυτοκίνητο, ο τρόπος που υπολογίζει τα φρένα του και η ταχύτητά του στις γρήγορες στροφές. Αν συνεχίσει να μαθαίνει έτσι, όπως έκανε στα τεστ στην Ίμολα και το Άμπου Ντάμπι, είμαι σίγουρος ότι θα κάνει φανταστικούς αγώνες» ήταν τα λόγια του Φρανζ Τοστ.

Στη συνέχεια μίλησε για τη σχέση με τον Πιέρ Γκασλί λέγοντας: «Ο Πιέρ είναι ένας απίστευτα ικανός οδηγός που τώρα έχει την απαραίτητη εμπειρία για να είναι ο αρχηγός της ομάδας. Κάθε οδηγός συγκρίνει τον εαυτό του με τον teammate του οπότε όσο πιο καλός είναι ο τελευταίος, τόσο βελτιώνονται και οι ίδιοι. Ο Γιούκι θα μάθει πολλά από τον Πιέρ Γκασλί σε όλους τους τομείς. Θα συγκρίνει τους γύρους τους, το set-up των αυτοκινήτων τους, τις αγωνιστικές γραμμές τους. Αυτά όλα είναι πολύ σημαντικά, ειδικά στις πίστες που είναι νέες για τον Γιούκι. Αν έχεις έναν δυνατό και έμπειρο teammate μπορείς να υπολογίσεις και να συγκρίνεις πολλά και διαφορετικά στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να αναβαθμίσεις τη δική σου απόδοση».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!