Ιδού το μονοθέσιο της Alpha Tauri για το 2021

Πέτρος Σηφαλάκης
Ιδού το μονοθέσιο της Alpha Tauri για το 2021
Δίνοντας μεγάλη βάση στην εξέλιξη της αεροδυναμικής, το νέο μονοθέσιο της Alpha Tauri είναι έτοιμο για να βοηθήσει την ομάδα να φτάσει τους στόχους της στη νέα χρονιά που έρχεται.

Η δεύτερη ομάδα που αποκαλύπτει το μονοθέσιό της για τη χρονιά του 2021 είναι η Alpha Tauri. Το αγωνιστικό παρουσιάστηκε σε μια διαδικτυακή εκδήλωση και έχει ένα διακριτικό, σκούρο μπλε χρώμα που δένει αρμονικά με τις λευκές λεπτομέρειες. Για ακόμη μια χρονιά χρησιμοποιούν κινητήρα της Honda, ενώ το κομμάτι που δέχτηκε τις περισσότερες αναβαθμίσεις είναι η αεροδυναμική.

Οι μηχανικοί πέρασαν πολλές ώρες εξέλιξης στα χαρτιά και την αεροδυναμική σήραγγα για να φτάσουν σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα που θα κάνει το μονοθέσιο πιο ανταγωνιστικό. Η σεζόν του 2020 ήταν πολύ επιτυχημένη για την Alpha Tauri και σίγουρα η ομάδα θα θέλει να ενισχύσει την παρουσία της στη «μεσαία» κατηγορία της Formula 1. Μη ξεχνάμε ότι ο Πιέρ Γκασλί κατάφερε να κερδίσει και σε έναν αγώνα το 2020 στο Γκραν Πρι Ιταλίας, ένα στοιχείο που από μόνο του δίνει κίνητρο στην ομάδα να συνεχίσει.

Σε ο,τι αφορά το μονοθέσιο, δεν αναβαθμίστηκε στην ανάρτηση όπως συμβαίνει με το αντίστοιχο της Red Bull και θα παραμείνει ως ένα βαθμό ίδιο με αυτό που έτρεχε την προηγούμενη χρονιά. Έτσι κι αλλιώς λίγες είναι οι αλλαγές που θα κάνουν οι περισσότερες από τις ομάδες καθώς η εξέλιξη έχει «παγώσει» για την ώρα. To μονοθέσιο της Alpha Tauri αναβαθμίστηκε ελαφρώς και στο σύστημα διεύθυνσης παίρνοντας κάποια κομμάτια από τη Red Bull ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Η ομάδα λέει χαρακτηριστικά, ότι σχεδόν όλα τα αεροδυναμικά βοηθήματα αναθεωρήθηκαν και έγιναν τροποποιήσεις, μικρές ή μεγάλες.

Για το 2021 το ρόστερ των οδηγών της θα αποτελείται από τον Πιέρ Γκασλί και τον Γιούκι Τσουνόντα, ένα νέο οδηγό από την Ιαπωνία ο οποίος έρχεται κατευθείαν από τη Formula 2. Θα πάρει τη θέση του Κβίατ και αποτελεί τον πρώτο Ιάπωνα οδηγό που μπαίνει στη Formula 1 από το 2014. Ο εικοσάχρονος ανήκει στην οικογένεια της Honda από μικρός και ήταν στα προγράμματα junior driver της Red Bull. Το 2020 τερμάτισε τρίτος στη Formula 2 και θα μπορούσε να είχε πετύχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, αν δεν είχε αντιμετωπίσει διάφορες ατυχίες κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!