Τοντ: «Χάμιλτον-Mercedes ανώτεροι από Σουμάχερ-Ferrari»

Πέτρος Σηφαλάκης
Τοντ: «Χάμιλτον-Mercedes ανώτεροι από Σουμάχερ-Ferrari»
Ο Ζαν Τοντ λέει ότι η κυριαρχία που έχει πετύχει η ομάδα της Mercedes μαζί με τον Λιούις Χάμιλτον είναι πρωτοφανής στον κόσμο της Formula 1.

Ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς «συνδυασμούς» ομάδας-οδηγού στη Formula 1 είναι αυτή των Ferrari-Σουμάχερ. Ο Μίκαελ Σουμάχερ κατάφερε να πάρει πέντε συνεχόμενους τίτλους με την ομάδα, από το 2000 έως το 2004 και έγινε συνώνυμο των επιτυχιών, της ταχύτητας και της κυριαρχίας στο σπορ.

Ωστόσο ο Ζαν Τοντ θεωρεί ότι η Mercedes με τον Χάμιλτον τους ξεπέρασαν. Μάλιστα, ο Τοντ δεν είναι και κάποιος τυχαίος. Σήμερα είναι ο πρόεδρος της FIA και από το 1993 έως το 2007 ήταν ο επικεφαλής της Ferrari, κάτι που σημαίνει ότι στα χρόνια που ο Σουμάχερ σάρωνε με την ιταλική ομάδα, ήταν εκείνος το «αφεντικό».

Εκτός από τα πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα οδηγών του Σουμάχερ, η Ferrari πήρε το πρωτάθλημα ομάδων έξι συνεχόμενες φορές, από το 1999 έως το 2004. Η Mercedes έχει ήδη σπάσει το ρεκόρ αφού το κατακτά από το 2014 μέχρι και σήμερα, δηλαδή επτά συνεχόμενες φορές. Επίσης, ο Χάμιλτον, ισοφάρισε τα επτά πρωταθλήματα οδηγών του Σουμάχερ και δεν αποκλείεται να γίνει ο απόλυτος recordman της F1. Πολλοί προβλέπουν ότι το 2021 θα είναι αντίστοιχα δυναμικό για τον Βρετανό και τη Mercedes!

«Ο Χάμιλτον δεν κάνει λάθη»

«Διαφορετικά άτομα, διαφορετικά συστατικά. Η μόνη σύγκριση γίνεται γύρω από τον αριθμό επτά. Αυτά τα πρωταθλήματα είναι διαφορετικά. Ένας εξαιρετικά ταλαντούχος οδηγός από τη μια, μια πολύ σωστά δομημένη και οργανωμένη γερμανική ομάδα από την άλλη. Η άλλη περίπτωση είχε μια καλά οργανωμένη ιταλική ομάδα και έναν επίσης εξαιρετικό οδηγό, τον Μίκαελ Σουμάχερ. Λέω με σιγουριά ότι η υπεροχή και η κυριαρχία της Mercedes με τον Χάμιλτον είναι μεγαλύτερη από αυτή που είχαμε τότε με τη Ferrari και τον Μίκαελ. Κατασκεύασαν πολύ αξιόπιστα μονοθέσια και αυτό πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε. Ο Λιούις επίσης δεν κάνει λάθη. Αν εξαιρέσουμε τον αγώνα του Μπαχρέιν που δεν έτρεξε, δεν έχουμε κανένα Γκραν Πρι στα τελευταία δύο χρόνια που να μην βαθμολογήθηκε» είπε ο Ζαν Τοντ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!