Ποιοι ήταν οι 10 καλύτεροι οδηγοί της Formula 1 για το 2020

Gazzetta team
Ποιοι ήταν οι 10 καλύτεροι οδηγοί της Formula 1 για το 2020
Όλοι οι διευθυντές των ομάδων της Formula 1, με εξαίρεση τον Ματία Μπινότο, ψήφισαν τους 10 κορυφαίους οδηγούς για εφέτος και oι επιλογές τους διαφέρουν πολύ από την τελική βαθμολογία του παγκόσμιου πρωταθλήματος!

Ποιος είναι ο πατέρας της νίκης στα μηχανοκίνητα σπορ; Ο ικανότερος οδηγός ή το καλύτερο αυτοκίνητο; Πρόκειται για ένα προαιώνιο ερώτημα, που απασχολεί βεβαίως και τους φίλους της Formula 1, ιδιαίτερα μάλιστα σε φάσεις του αθλήματος κατά τις οποίες κυριαρχεί απόλυτα μία ομάδα, όπως συμβαίνει εδώ και μία επταετία με τη Mercedes.

Κανένας δεν μπορεί ωστόσο να αμφισβητήσει, ότι οι πλέον κατάλληλοι άνθρωποι για την αξιολόγηση των οδηγών της Formula 1 είναι φυσικά οι διευθυντές των ομάδων.

Οι τελευταίοι είθισται μάλιστα να ψηφίζουν μετά την ολοκλήρωση κάθε αγωνιστικής σεζόν το δικό τους Top 10 με τους καλύτερους –κατά την άποψή τους- πιλότους της χρονιάς εφαρμόζοντας τον ίδιο τρόπο βαθμολόγησης όπως στο πρωτάθλημα της Formula 1, με τον πρώτο να λαμβάνει 25 πόντους και τον δέκατο μόνον ένα. Στην εφετινή ψηφοφορία έλαβαν μέρος όλοι οι διευθυντές των ομάδων εκτός του Ματία Μπινότο της Ferrari και τα αποτελέσματα δεν ταυτίζονται οπωσδήποτε με την επίσημη κατάταξη του πρωταθλήματος.

Ο Λιούις Χάμιλτον κατέλαβε –όπως ήταν αναμενόμενο- την πρώτη θέση με 171 βαθμούς, όμως δεύτερος ψηφίστηκε με 156 βαθμούς ο Μαξ Φερστάπεν και όχι ο Μπότας, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Σαρλ Λεκλέρ με 132 βαθμούς! Ο Φινλανδός οδηγός της Mercedes ισοβάθμισε στην τελευταία θέση του Top Ten με τον Γκασλί, ενώ αντίθετα ο Τζορτζ Ράσελ της Williams απογειώθηκε κατά την αξιολόγηση των διευθυντών των ομάδων στην έκτη θέση, αν και τερμάτισε μόλις 18ος στο εφετινό πρωτάθλημα της Formula 1!

Δείτε αναλυτικά το εφετινό Top 10 των οδηγών της Formula 1 και σε παρένθεση τη θέση που κατέλαβε καθένας από αυτούς στην επίσημη βαθμολογία του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

1. Λιούις Χάμιλτον, Mercedes, 171 β. (1ος)

2. Μαξ Φερστάπεν, Red Bull, 156 β. (3ος)

3. Σαρλ Λεκλέρ, Ferrari, 132 β. (8ος)

4. Nτάνιελ Ρικιάρντο, Renault, 95 β. (5ος)

5. Σέρτζιο Πέρεζ, Racing Point, 82 β. (4ος)

6. Τζορτζ Ράσελ, Williams, 75 β. (18ος)

7. Λάντο Νόρις, McLaren, 45 β. (9ος)

8. Κάρλος Σάινθ, McLaren, 37 β. (6ος)

9. Βάλτερι Μπότας, Mercedes, 27 β. (2ος)

10. Πιερ Γκασλί, Alpha Tauri, 27 β. (10ος)

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!