Σέρχιο Πέρεζ: «Ελπίζω να μην ονειρεύομαι...»

Γιώργος Βαρίνος
Σέρχιο Πέρεζ: «Ελπίζω να μην ονειρεύομαι...»
Ο Πέρεζ αισθάνεται ότι η πρώτη νίκη του στην Formula 1 στο Γκραν Πρι του Σακίρ ήρθε με την αξία του, εφόσον ήταν σε θέση να εκμεταλλευτεί τα λάθη της Mercedes ώστε να κερδίσει τον αγώνα για την Racing Point.

Αν το καλοσκεφτούμε από τελευταίος πρώτος ο Σέρχιο. Μετά το χτύπημα με τον Λεκλέρ ο Μεξικανός έπεσε τελευταίος αφού μπήκε και για ελαστικά. Σε όλους τους επόμενους γύρους κέρδισε θέσεις και κατάφερε να ανέβει μέχρι την 3η θέση πριν αρχίσουν τα προβλήματα για την Mercedes. «Είμαι άφωνος» είπε ο Περέζ. «Ελπίζω να μην ονειρεύομαι, γιατί ονειρευόμουν τόσα χρόνια να είμαι νικητής και γι αυτή τη στιγμή έπρεπε να περιμένω 10 χρόνια. Δεν ξέρω τι να πω. Μετά τον πρώτο γύρο, ο αγώνας είχε πάει πάλι, όπως και το περασμένο Σαββατοκύριακο. Πάλι ήμουν 3ος και πάλι είχα το βάθρο. Είπα από μέσα μου πως αυτή τη φορά δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε, πρέπει να ανακάμψουμε, να το ζήσουμε αυτό, κάνοντας το καλύτερο δυνατό. Αυτή τη σεζόν η τύχη δεν ήταν μαζί μας, αλλά τελικά το καταφέραμε. Νομίζω ότι κερδίσαμε σήμερα με επιτυχία.

Η Mercedes είχε κάποια προβλήματα, αλλά νομίζω ότι στο τέλος ο ρυθμός μου ήταν αρκετά δυνατός για να κρατήσω πίσω μου τον Ράσελ, ο οποίος πρέπει να το πούμε, πως σήμερα έκανε έναν φανταστικό αγώνα. Έκανα ένα μεγάλο λάθος κατά τη διάρκεια του πρώτου αυτοκινήτου ασφαλείας, μπλόκαρα το μπροστινό αριστερό ελαστικό μου άσχημα και έτσι έπρεπε να αλλάξω ελαστικά. Σήμερα είχαμε πολύ καλό ρυθμό και φάνηκε και από την 3η θέση του Λανς. Νομίζω ότι διαβάσαμε πολύ καλά τον αγώνα όλο το Σαββατοκύριακο και δικαιωθήκαμε. Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος. Η νίκη μου προσφέρει ηρεμία στο μυαλό και είμαι ΟΚ με τον εαυτό μου. Απέδειξα σε όλους τι αξίζω. Αυτό που συμβαίνει τώρα, που κινδυνεύω να μείνω δίχως μπάκετ, δεν είναι τόσο πολύ στα χέρια μου αυτή τη στιγμή. Αλλά ξέρω ότι θέλω να συνεχίσω και βρίσκομαι ίσως στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας μου. Είμαι πολύ ταχύς και πολύ έμπειρος. Αν δεν είμαι στο grid το επόμενο έτος, θα επιστρέψω το 2022 σίγουρα.».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!