Τότο Βολφ: «Το μέλλον ανήκει στον Ράσελ»

Gazzetta team
Τότο Βολφ: «Το μέλλον ανήκει στον Ράσελ»
Ο Τζορτζ Ράσελ θα ξεκινήσει από τη δεύτερη θέση του Γκραν Πρι του Σακχίρ, ωστόσο παραμένει προσγειωμένος, ενώ ο Τότο Βολφ εξήρε τις επιδόσεις του Βρετανού παρά τα προβλήματα προσαρμογής που αντιμετωπίζει με το μονοθέσιο της Mercedes.

Ο Τζορτζ Ράσελ εντυπωσίασε στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι του Σακχίρ όπου πέτυχε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο πίσω από τον teammate του, Βάλτερι Μπότας. Ωστόσο ο αντικαταστάτης του Χάμιλτον επιμένει ότι δεν τρέφει κάποιες συγκεκριμένες προσδοκίες από τον αγώνα ούτε θέτει ειδικότερους στόχους. Ο Βρετανός τόνισε ότι θέλει απλά να νιώθει ικανοποιημένος με τις επιδόσεις του όταν τελειώσει ο αγώνας και ότι του είναι αδιάφορο αν θα έχει νικήσει τότε, αν θα έχει ανέβει στο βάθρο ή ακόμη και αν έχει περιοριστεί στην πέμπτη θέση. Απλά θέλει να έχει την αίσθηση, ότι έχει πάρει το μάξιμουμ από τη Mercedes του.

Eχασε την pole στις λεπτομέρειες

Ο Ράσελ παραδέχθηκε επίσης ότι έχασε λίγο χρόνο στο Q3 των κατατακτήριων δοκιμών επειδή άφησε μεγάλο κενό πίσω από τον Μπότας οπότε δεν είχε την ιδανική αεροδυναμική ώθηση. Όπως τόνισε ο Βρετανός, θα μπορούσε να έχει πλησιάσει ακόμη πιο κοντά στον Φινλανδό, ενώ στην τελευταία στροφή πίστεψε ότι θα τον προσπεράσει ο Φερστάπεν και έκοψε λίγο το γκάζι, πράγμα που του κόστισε επίσης χρόνο.

O Τότο Βολφ.

Πάντως, ο διευθυντής της ομάδας της Mercedes, Τότο Βολφ, έμεινε εξαιρετικά ευχαριστημένος από τις επιδόσεις του Ράσελ και δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Sky τα εξής: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μπαίνει στο αυτοκίνητο, δεν χωρά στο κόκπιτ και βγάζει έναν τέτοιο χρόνο. Το μέλλον του ανήκει». Ο Βολφ είπε και για τους δύο οδηγούς του ότι «έκαναν καλή δουλειά. Εδώ βρίσκονται όλοι τόσο κοντά, ώστε να χωρίζει τον πρώτο από τον τρίτο των κατατακτήριων δοκιμών μισό δέκατο του δευτερολέπτου. Θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Οι Red Bull ήταν πολύ δυνατές στις δοκιμές διαρκείας. Δεν είμαι βέβαιος αν αποτελεί πλεονέκτημα να ξεκινάς με μαλακά ή με ενδιάμεσα ελαστικά. Ίσως να μην είναι η τρίτη θέση εκκίνησης τόσο κακή με τα μαλακά ελαστικά στην ευθεία». Σε μία τέτοια περίπτωση, θα ήταν ευνοημένος βεβαίως ο Φερστάπεν που ξεκινά την Κυριακή τρίτος στην πίστα του Σακχίρ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!