Στο μικροσκόπιο των ειδικών οι μπαριέρες της πίστας του Μπαχρέιν

Gazzetta team
Στο μικροσκόπιο των ειδικών οι μπαριέρες της πίστας του Μπαχρέιν
Ο αγωνιστικός διευθυντής της Formula 1, Ρος Μπρον, ανακοίνωσε ότι θα εξεταστεί από ειδικούς η δομή της μπαριέρας που λύγισε και την τρύπησε το μονοθέσιο του Ρομέιν Γκροζιάν όταν προσέκρουσε με σφοδρότητα πάνω της.

Προβληματισμένοι φέρονται οι υπεύθυνοι της Formula 1 από τον τρόπο που παραμορφώθηκε η μπαριέρα στην πίστα του Μπαχρέιν, πάνω στην οποία έπεσε το μονοθέσιο της Haas με οδηγό τον Ρομέιν Γκροσιάν. Η ταχύτητα πρόσκρουσης εκτιμάται γύρω στα 180 χλμ./ώρα, άρα ήταν πολύ υψηλή, γι αυτό και ασκήθηκε στον Γάλλο οδηγό μία τεράστια πίεση 53 g!

Ωστόσο ο αθλητικός διευθυντής της Formula 1, Ρος Μπρον, ανακοίνωσε ότι η συγκεκριμένη μπαριέρα θα περάσει από το μικροσκόπιο των ειδικών επειδή λύγισε και τελικά την τρύπησε το αυτοκίνητο της αμερικανικής ομάδας. Αν δεν υπήρχε μάλιστα το σύστημα προστασίας Ηalo, θα είχαμε θρηνήσει πιθανότατα τον θανατηφόρο τραυματισμό του Γκροσιάν, καθώς θα είχε σφηνώσει με το κεφάλι του στη μπαριέρα.

Ακριβώς αυτή την άποψη εξέφρασε και ο Λιούις Χάμιλτον που δήλωσε μετά τον αγώνα για τον συνάδελφό του ότι «είμαι ευγνώμων, που δεν αποκεφαλίστηκε»! Μάλιστα ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 υπογράμμισε με τη σειρά του, ότι θα πρέπει να εργαστούν όλοι, ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!