Το σύστημα προστασίας Halo και η αντιπυρική φόρμα έσωσαν τον Γκροζιάν που έμεινε 27'' στο φλεγόμενο όχημα (vid)

Gazzetta team
Το σύστημα προστασίας Halo και η αντιπυρική φόρμα έσωσαν τον Γκροζιάν που έμεινε 27'' στο φλεγόμενο όχημα (vid)
Ο διευθυντής της ομάδας της Haas, Γκίντερ Στάινερ, δήλωσε ότι ο Γκροζιάν γλίτωσε πιθανότατα μόνον με ελαφρά εγκαύματα, αν και θα περιμένουν πρώτα τις εξετάσεις, ενώ χαρακτήρισε φανταστική την άμεση κινητοποίηση των κριτών και των σωστικών συνεργείων.

Με ελαφρά εγκαύματα απομακρύνθηκε ο Ρομέιν Γκροζιάν από το σημείο του τρομερού δυστυχήματος κατά την εκκίνηση του Γκραν Πρι του Μπαχρέιν, αν και το μονοθέσιο της Haas έγινε μπουρλότο και κόπηκε στα δύο. Ο Γκροζιάν ανασύρθηκε μετά από 27 δευτερόλεπτα από το φλεγόμενο αυτοκίνητο, δηλαδή περίπου 8 δευτερόλεπτα πριν λήξει η προστασία που προσφέρει στους οδηγούς της Formula 1 η αντιπυρική φόρμα τους. Στις πρώτες εικόνες είδαμε ότι του είχε φύγει το αριστερό παπούτσι από το πόδι του Γάλλου, ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή της Haas, Γκίντερ Στάινερ, δεν φαίνεται να έχει πάθει κάτι σοβαρό.

Προφανώς η αντιπυρική φόρμα έσωσε τον πιλότο από τα χειρότερα, αν και θα πρέπει να αναμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων, επειδή υπάρχουν ενδείξεις για ενδεχόμενο κάταγμα στα πλευρά, ενώ δεν πρέπει να αποκλείσουμε και τη διάσειση. Φύλακας άγγελος του οδηγού της Haas αποδείχθηκε επίσης το προστατευτικό κάγκελο Halo γύρω από το κόκπιτ, που δεν επέτρεψε να σφηνώσει το αυτοκίνητο ανάμεσα στις μπαριέρες και να βιώσουμε μία φρικτή στιγμή στη Formula 1, παρόμοια με το δυστύχημα του Ζουλς Μπιανσί στη Σουζούκα το 2014 που είχε ως αποτέλεσμα τον θανατηφόρο τραυματισμό του Γάλλου.

Όπως τόνισε ο Στάινερ, «το πρώτο που σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή δεν ήταν πώς συνέβη το δυστύχημα, αλλά αν είναι καλά ο Ρομέιν. Δεν μίλησα μαζί του, φαίνεται όμως ότι έχει πάθει μόνον ελαφρά εγκαύματα, αν και θα περιμένουμε τις εξετάσεις στο νοσοκομείο. Θα ήθελα εδώ να ευχαριστήσω τους κριτές και όλο το προσωπικό που αντέδρασαν εξαιρετικά άμεσα και αποτελεσματικά».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!