Χάμιλτον: «Ευγνώμων που βρίσκομαι πάλι στην πρώτη θέση»

Gazzetta team
Χάμιλτον: «Ευγνώμων που βρίσκομαι πάλι στην πρώτη θέση»
Ο Λιούις Χάμιλτον προσπάθησε να εξασφαλίσει επιπρόσθετα και το μπόνους του ενός βαθμού για τον ταχύτερο γύρο, όμως δεν τα κατάφερε. Ωστόσο δήλωσε πολύ ευχαριστημένος με την πρώτη εφετινή νίκη του στο πρωτάθλημα της Formula 1.

Ο πρωταθλητής επέστρεψε και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Η τέταρτη θέση στο Γκραν Πρι Αυστρίας δυσαρέστησε τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος έδωσε ρεσιτάλ μία εβδομάδα αργότερα στην ίδια πίστα συντρίβοντας τον ανταγωνισμό στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Στυρίας, αλλά και στον αγώνα. Εξαιρετικά ικανοποιημένη ήταν βεβαίως και η Mercedes που έκανε το πρώτο 1-2 της χρονιάς, αφού τον Χάμιλτον ακολούθησε στη δεύτερη θέση ο Βάλτερι Μπότας.

Ο Βρετανός φημίζεται για την τελειομανία του και προσπαθεί να κερδίσει το μάξιμουμ από κάθε αγώνα. Εξαίρεση δεν απετέλεσε ούτε το Γκραν Πρι Στυρίας, όπου ο Χάμιλτον δεν αρκέστηκε στη βέβαια νίκη του που είχε αρχίσει να διαφαίνεται από τους πρώτους γύρους. Αντίθετα επιδίωξε να κερδίσει και το μπόνους του ενός πρόσθετου βαθμού για τον οδηγό της πρώτης δεκάδας που θα πετύχει τον ταχύτερο γύρο στον αγώνα. Ωστόσο δεν είχε καμία τύχη απέναντι στον Κάρλος Σάινθ, που πρόλαβε και άλλαξε προς το τέλος τα ελαστικά του και σημείωσε τον καλύτερο χρόνο.

Όπως ανέφερε ο Χάμιλτον, «προσπάθησα να πετύχω τον ταχύτερο γύρο, όμως έτρεχα με ελαστικά μέσης γόμας επί 40 γύρους. Γι αυτό και δεν είχα καμία τύχη». Ο Βρετανός δεν φάνηκε όμως αχάριστος, αλλά ευχαρίστησε πριν απ΄ όλους την ομάδα του για το καταπληκτικό του αυτοκίνητο ενώ συμπλήρωσε τα εξής: «Όλα εντάξει. Είμαι τόσο ευγνώμων, που βρίσκομαι πάλι στην πρώτη θέση».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!