Φέτελ: «Μεταξύ 5ης και 7ης θέσης η δυναμικότητα της Ferrari»

Gazzetta team
Φέτελ: «Μεταξύ 5ης και 7ης θέσης η δυναμικότητα της Ferrari»
Στο γκρουπ των ομάδων δεύτερης δυναμικότητας βρίσκεται πλέον η Ferrari σύμφωνα με τον Φέτελ, που αποκάλυψε ότι έγιναν πολλές αλλαγές στο μονοθέσιό του προκειμένου να βελτιωθεί, όμως δεν ωφέλησαν.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ συγκαταλέγεται σίγουρα στους μεγάλους χαμένους του εφετινού Γκραν Πρι Αυστρίας. Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari ξεκίνησε ενδέκατος, ανέβηκε στη διάρκεια του αγώνα έως την όγδοη θέση και εκεί τα έκανε για μια ακόμη φορά μούσκεμα με ένα τετ α κε στον 31ο γύρο, ενώ προσπαθούσε να προσπεράσει τη McLaren του Κάρλος Σάινθ. Αυτή η κακή εκτίμηση της κατάστασης τον έριξε πάλι χαμηλότερα και απέδειξε για πολλοστή φορά εδώ και αρκετό διάστημα, ότι είναι επιρρεπής στα λάθη όταν νιώθει πίεση.

Tελικά τερμάτισε δέκατος και…καταϊδρωμένος, όμως την ίδια στιγμή ο teammate του Σαρλ Λεκλέρ ανέβηκε –έστω και μετά από μία σειρά συγκυριών- στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και δικαίωσε έμμεσα τους ανθρώπους της Ferrari για τη στήριξή του ως Νούμερο 1 της ομάδας.

Άλλο αυτοκίνητο την Παρασκευή

Ο 32χρονος είχε δείξει ήδη από το Σάββατο αδυναμίες, καθώς έμεινε εκτός Q3 των κατατακτήριων δοκιμών εξαιτίας ενός οδηγικού λάθους του στον κρίσιμο γύρο της τελικής χρονομέτρησης. Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 υποστήριξε, ότι το αυτοκίνητό του ήταν δύσκολο να οδηγηθεί και δήλωσε ότι «υπήρχε πρόβλημα με την ευστάθεια του πίσω μέρους. Προσπαθήσαμε να τη βελτιώσουμε, αλλάζοντας χθες τις πίσω αεροτομές, όμως δεν βοήθησε σε τίποτα. Ήταν ένα άλλο αυτοκίνητο σε σχέση με εκείνο, που είχα οδηγήσει την Παρασκευή».

Πάντως ο Φέτελ συμφώνησε με τον Λεκλέρ σχετικά με τη δυναμικότητα της Ferrari αυτή τη στιγμή λέγοντας ότι «δεν είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί για να βρεθούμε μπροστά. Κανονικά εκτιμώ ότι μας αξίζει μία κατάταξη μεταξύ της πέμπτης και της έβδομης θέσης». Συμπλήρωσε επίσης, ότι «έχουμε πολύ δουλειά ακόμη μπροστά μας».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!