Χάμιλτον: «Ευχαριστώ τη Mercedes που με άκουσε»

Πέτρος Σηφαλάκης
Χάμιλτον: «Ευχαριστώ τη Mercedes που με άκουσε»
Ο Βρετανός πιλότος αισθάνεται ευγνώμων στη Mercedes, η οποία κάθισε να ακούσει τους προβληματισμούς του και τον υποστήριξε στον αγώνα που κάνει ως άνθρωπος, για την ισότητα των μαύρων.

Φέτος η Mercedes δεν θα τρέξει στη Formula 1 με ασημί μονοθέσια, όπως κάνει πάντα, αλλά με μαύρα. Η απόφαση αυτή των «ασημένιων βελών» ταρακούνησε τον κόσμο του motorsport και πίσω από αυτή την απόφαση κρύβεται ο αγώνας που γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο για την ισότητα μεταξύ των μαύρων και των άσπρων ανθρώπων. Ο Λιούις Χάμιλτον σαν ένας άνθρωπος που βίωσε το ρατσισμό, συμμετέχει ενεργά σε αυτό το κίνημα και δείχνει ότι έχει και την υποστήριξη της ομάδας του, ύστερα από αυτή την κίνηση. Ο Τότο Βολφ έκανε τις δικές του δηλώσεις για την απόφασή τους και ο Λιούις Χάμιλτον, σχολίασε το γεγονός στη συνέχεια.

«Έχω βιώσει το ρατσισμό, είδα την οικογένειά μου να τον βιώνει»

«Είναι τόσο σημαντικό που εκμεταλλευτήκαμε τη στιγμή αυτή και τη χρησιμοποιούμε προς όφελός μας, για να κάνουμε πραγματικές και ουσιαστικές αλλαγές στις ζωές μας, είτε μιλάμε για ένα άτομο, είτε για μια μάρκα, είτε για μια εταιρεία, όταν πρόκειται για τομείς όπως η ισότητα. Προσωπικά έχω βιώσει το ρατσισμό, έχω δει την οικογένειά μου να τον βιώνει και τους φίλους μου το ίδιο και μιλάω από τα βάθη της καρδιάς μου όταν κάνω έκκληση για αλλαγή. Όταν μίλησα με τον Τότο (Βολφ) για τις ελπίδες μου και το τι θα μπορούσαμε να πετύχουμε σαν ομάδα, είπα ότι θα είναι πάρα πολύ σημαντικό να μείνουμε ενωμένοι.

Θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Τότο και στη Mercedes που κάθισε να με ακούσει, να μιλήσουμε και να καταλάβουν πραγματικά τις εμπειρίες μου και το πάθος μου. Έκαναν αυτή τη σπουδαία κίνηση που μας επιτρέπει να αλλάξουμε, να βελτιωθούμε σαν επιχείρηση. Θέλουμε να φτιάξουμε κάτι που θα ξεπερνά το σπορ και αν θέλουμε να είμαστε οι ηγέτες τότε θα πρέπει να ξεκινήσουμε να χτίζουμε από την ίδια μας την επιχείρηση. Θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα όλο αυτό και θα δώσει στους άλλους την αυτοπεποίθηση να ξεκινήσουμε ένα διάλογο για το πως θα μπορούσαμε να αλλάξουμε» είπε ο Λιούις Χάμιλτον, ύστερα από την αλλαγή χρωμάτων των φετινών μονοθεσίων της Mercedes.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!