Φέτελ και Λεκλέρ χαρούμενοι μετά το πρώτο «ξεμούδιασμα» με τη Ferrari

Gazzetta team
Φέτελ και Λεκλέρ χαρούμενοι μετά το πρώτο «ξεμούδιασμα» με τη Ferrari
Η Ferrari έκανε με μονοθέσια του 2018 τις πρώτες δοκιμές της μετά από μήνες στην πίστα του Μουτζέλο, οι οποίες λειτούργησαν σαν…προθέρμανση της ομάδας ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος στις 5 Ιουλίου με το Αυστριακό Γκραν Πρι.

Με ανάμεικτα συναισθήματα θα πρέπει να ταξίδεψε αυτή τη φορά ο Σεμπάστιαν Φέτελ στην Ιταλία, αφού γνωρίζει πλέον ότι θα αποχωρήσει από τη Ferrari στο τέλος της εφετινής σεζόν. Από την άλλη πλευρά είχε ωστόσο και λόγο να χαίρεται, καθώς την Τρίτη 23 Ιουνίου του δόθηκε η ευκαιρία να οδηγήσει και πάλι ένα αγωνιστικό μονοθέσιο, αλλά και να συναντήσει μετά από μήνες τα μέλη της ομάδας του.

Ο Γερμανός ανέλαβε την πρωϊνή βάρδια και μετά την ολοκλήρωσή της δήλωσε τα εξής: «Ήμουν χαρούμενος, που ξανακάθισα στο κόκπιτ και μάλιστα μετά από ένα διάλειμμα που ήταν μεγαλύτερο από τη συνηθισμένη χειμερινή διακοπή. Ήταν επίσης πολύ ωραία, που είδα επιτέλους πάλι τα παιδιά από την ομάδα».

Ο Φέτελ είχε τρέξει για τελευταία φορά το 2012 στην πίστα του Μουτζέλο όπου πραγματοποιήθηκαν οι εφετινές δοκιμές της Ferrari. Παραδέχθηκε μάλιστα ότι χρειάστηκε μερικούς γύρους μέχρι να βρει τον ρυθμό του, «όμως μετά το διασκέδασα πραγματικά». Τα συνολικά χιλιόμετρα που «έγραψε» ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 το πρωί της Τρίτης ήταν περίπου όσα ενός πραγματικου αγώνα.

Όπως είναι γνωστό, το Μουτζέλο ενδέχεται να μπει εμβόλιμα στο εφετινό πρόγραμμα της Formula 1, αν και δεν έχει ληφθεί ακόμη η τελική απόφαση. Ο ίδιος ο Γερμανός ανέφερε χαρακτηριστικά για την πίστα κοντά στη Φλωρεντία ότι «το Μουτζέλο αξίζει κατά την άποψή μου να διοργανώσει έναν αγώνα της Formula 1». Ο Σεμπ μίλησε για «μία πραγματικά εντυπωσιακή πίστα» και έδειξε πολύ ικανοποιημένος επειδή ένιωσε πάλι μετά από πολύ καιρό τη σπουδαία αίσθηση της οδήγησης ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Πρώτη φορά ο Λεκλέρ στο Μουτζέλο

Το απόγευμα της Τρίτης ανέλαβε…υπηρεσία ο Σαρλ Λεκλέρ, που δήλωσε ενθουσιασμένος: «Πόσο σπουδαίο ήταν, να μπεις πάλι πραγματικά σε πίστα. Μου είχε λείψει. Σε όλο αυτό το μεγάλο διάστημα ασχολιόμουν αρκετά εντατικά με εικονικούς αγώνες. Όμως χρειαζόμουν και πάλι αυτή την αίσθηση της ταχύτητας». Το…κοντέρ του Μονεγάσκου έγραψε γύρω στα 300 χιλιόμετρα, ενώ γι αυτόν ήταν μία ιδιαίτερη ημέρα καθώς δεν είχε ξαναοδηγήσει στην πίστα του Μουτζέλο. Όπως τόνισε πάντως, «τώρα χαιρόμαστε για την αγωνιστική σεζόν. Από την επόμενη εβδομάδα σοβαρεύουν τα πράγματα».

Οι δοκιμές έγιναν με το μονοθέσιο SF71H του 2018, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί, αλλά σε συνθήκες ίδιες με του πρώτου αγώνα στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας. Ετσι μηχανικοί και υπόλοιπο προσωπικό φορούσαν μάσκες και τηρούσαν στα πιτ τις απαραίτητες αποστάσεις ανάμεσά τους. Αυτό έκαναν και οι Φέτελ και Λεκλέρ το μεσημέρι, οπότε έκαναν την αλλαγή βάρδιας μεταξύ τους. Η Ferrari ήταν η τέταρτη ομάδα μετά τις Mercedes, Renault και Racing Point που πραγματοποίησε τέτοιες δοκιμές πριν το εναρκτήριο Γκραν Πρι της χρονιάς στην Αυστρία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!