Η Μercedes έσπασε το ρόδι στην πίστα του Σίλβερστον!

Gazzetta team
Η Μercedes έσπασε το ρόδι στην πίστα του Σίλβερστον!
Ο Βάλτερι Μπότας με Mercedes έγινε ο πρώτος οδηγός της Formula 1 που βγήκε πάλι σε πίστα αγώνων δοκιμάζοντας ένα ασημί μονοθέσιο του 2018 στο Σίλβερστον μετά από 102 ημέρες καραντίνας της Formula 1 εξαιτίας του κορονοϊού.

Η Μercedes έγινε η πρώτη ομάδα που επέστρεψε σε πίστα της Formula 1 μετά το υποχρεωτικό διάλειμμα 102 ημερών εξαιτίας του κορονοϊού. Τελευταία φορά που μπήκαν εφέτος μονοθέσια της Formula 1 σε αυτοκινητοδρόμιο ήταν στις 28 Φεβρουαρίου στην Βαρκελώνη κατά τις χειμερινές δοκιμές ενόψει της εφετινής αγωνιστικής σεζόν.

Διήμερες δοκιμές

Το ρόδι το έσπασε ο Βάλτερι Μπότας στο Σίλβερστον, όπου δοκίμασε την Τρίτη 9 Ιουνίου μία παλαιότερη Mercedes W09 του 2018, ενώ τα τεστ θα συνεχιστούν αύριο με τον Χάμιλτον στη θέση του Φινλανδού. Ο Βρετανός ανυπομονεί και αυτό να ξεκινήσει η δράση στη Formula 1 και όλο αυτό το διάστημα «σκότωνε» τον χρόνο του με ασκήσεις για τη φυσική του κατάσταση και…ανεβάζοντας σχετικές φωτογραφίες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπου είναι πολύ δραστήριος.

O Xάμιλτον έκανε όλο αυτό το διάστημα σκληρές προπονήσεις.

Οι δοκιμές δεν γίνονται μόνον για να ξεμουδιάσουν επιτέλους οι Μπότας και Χάμιλτον, αλλά λειτουργούν και σαν πρόβα για την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου που θα εφαρμοστεί στα εφετινά Γκραν Πρι της Formula 1. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο υποχρεώνονται να φορούν όλα τα μέλη των δέκα ομάδων μάσκες προσώπου, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους οδηγούς όταν βρίσκονται εκτός μονοθεσίων και δεν φορούν κράνος. Επίσης, οφείλουν να διατηρούν άπαντες αποστάσεις δύο μέτρων μεταξύ τους, ενώ κάθε μέλος μίας ομάδας πρέπει να έχει υποβληθεί πριν τα Σαββατοκύριακα των αγώνων σε τεστ κορονοϊού, για να έχει το δικαίωμα να βρίσκεται στον χώρο της πίστας.

O Mπότας και οι μηχανικοί της Mercedes με μάσκα.

Η ομάδα της Mercedes κοινοποίησε στα Social Media το μήνυμα ότι «η υγεία και η ασφάλεια της ομάδας μας αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα, γι αυτό τεστάρουμε σήμερα τα πρωτόκολλά μας στο Σίλβερστον».

Στις 22 Ιουνίου η Ferrari

Οι κανονισμοί επιτρέπουν τέτοιου είδους δοκιμές, αρκεί να γίνονται με αυτοκίνητα ηλικίας τουλάχιστον δύο ετών και παλαιότερα. Αυτό θα το αξιοποιήσει και η Ferrari, που έχει προγραμματίσει για τις 22 Ιουνίου δικά της τεστ στην εργοστασιακή πίστα του Φιοράνο, στα οποία θα λάβουν μέρος και οι δύο οδηγοί της, ο Σαρλ Λεκλέρ και ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Aνυπόμονος δηλώνει ο Τότο Βολφ.

Όλοι οι άνθρωποι της Formula ανυπομονούν να ξεκινήσει πάλι η αγωνιστική δράση. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του διευθυντή της Mercedes, Τότο Βολφ, που αποκάλυψε ότι πριν τον πρώτο αγώνα της σεζόν στην Αυστραλία δεν ένιωθε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος, αλλά ψυχικά άδειος και κουρασμένος μετά από έξι πολύ έντονα χρόνια. Τώρα ωστόσο του λείπει η Formula 1 και υποφέρει από σύνδρομο στέρησης, περιμένοντας πώς και πώς να αρχίσουν πάλι οι αγώνες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!