«H Williams πρέπει να μείνει στη Formula 1», τονίζει ο Εκλεστον

Gazzetta team
«H Williams πρέπει να μείνει στη Formula 1», τονίζει ο Εκλεστον
Ο Μπέρνι Εκλεστον κατηγορεί την κόρη του Φρανκ Γουίλιαμς για έλλειμμα ηγετικών ικανοτήτων, ενώ προσπαθεί να βρει ο ίδιος έναν σοβαρό αγοραστή για την ιστορική ομάδα της Formula 1.

Το πωλητήριο στη Williams έχει αναστατώσει πολλούς φίλους της Formula 1, καθώς πρόκειται για μία από τις ιστορικότερες και πιο επιτυχημένες ομάδες του αθλήματος. Ο κίνδυνος πτώχευσης και εξαφάνισης της βρετανικής ομάδας από τον χάρτη της Formula 1 κινητοποίησε μάλιστα τον ίδιο τον Μπέρνι Εκλεστον, ο οποίος αποκάλυψε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι «προσπαθώ να βρω άτομα, τα οποία θα μπορούσαν να εμπλακούν σε αυτή την υπόθεση».

Αδιανόητο να φύγει η Williams

Σύμφωνα με τον 89χρονο Βρετανό, μία ενδεχόμενη αποχώρηση της Williams από τη Formula 1 θα ισοδυναμούσε με μία οδυνηρή απώλεια. «Θα ήταν το τέλος μίας εποχής, ελπίζω όμως ότι θα μπορεί να βρεθεί κάποιος ο οποίος θα είναι σε θέση να καθοδηγήσει την ομάδα σωστά. Θα ήταν πραγματικά τρομερό, να χαθεί μία τέτοια ομάδα. Αυτό είναι αδιανόητο», δήλωσε ο Μπέρνι Εκλεστον.

To εφετινό μονοθέσιο της βρετανικής ομάδας.

Η Williams ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα υψηλές ζημιές χρήσης και άφησε να αιωρείται η εντύπωση, ότι διατίθεται προς πώληση. Ετσι κινδυνεύει να χαθεί η τρίτη πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία της Formula 1 μετά από τις Ferrari και McLaren. Η ομάδα του Φρανκ Γουίλιαμς κυριάρχησε στη Formula 1 κυρίως τις δεκαετίες του 80 και του 90, οπότε απέκτησε πολλούς φίλους σε όλον τον κόσμο.

Aπό το ζενίθ στο ναδίρ

Δυστυχώς, αυτοί οι ένδοξοι καιροί έχουν παρέλθει και ειδικότερα από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 άρχισε να παίρνει το βρετανικό team την κάτω βόλτα. Ειδικά το 2018 και το 2019 άγγιξε την απαξίωση περιοριζόμενο στις τελευταίες θέσεις και μη μπορώντας να είναι ανταγωνιστικό ούτε απέναντι σε δευτεροκλασάτες ομάδες. «Ο άμοιρος ο Φρανκ έχει δουλέψει τόσο σκληρά, για να μπορεί να είναι η ομάδα του στη Formula 1. Και δεν είναι καλό, το γεγονός ότι θα μπορούσε να εξαφανιστεί τώρα έτσι», τόνισε ο Εκλεστον.

H Kλαιρ Γουίλιαμς.

Το πρώην Νούμερο 1 της Formula 1 άσκησε επίσης κριτική στην κόρη του Φρανκ Γουίλιαμς, Κλαιρ, η οποία διαδέχθηκε πριν μερικά χρόνια τον πατέρα της στη διοίκηση του team. Ο Εκλεστον δεν πιστεύει, ότι η Κλαιρ μπορεί να γεμίσει τα παπούτσια του Φρανκ Γουίλιαμς λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «δυστυχώς δεν έχει η σημερινή διοίκηση το ίδιο διαμέτρημα και κύρος με τον Φρανκ. Αυτός μπορούσε να ρυθμίσει τα πράγματα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!