Tι λέει ο γιος του Εντσο Φεράρι για την αποχώρηση του Φέτελ

Gazzetta team
Tι λέει ο γιος του Εντσο Φεράρι για την αποχώρηση του Φέτελ
Ο Πιέρο Φεράρι χαρακτήρισε ασυνήθιστη την εφετινή κατάσταση στη Ferrari, όπου ο ένας από τους δύο οδηγούς αποχωρεί στα τέλη της χρονιάς από τη Scuderia και τόνισε ότι η θέση του Ματία Μπινότο θα είναι δύσκολη!

Οι ρόλοι των δύο οδηγών της Ferrari για το 2020 είναι απολύτως ξεκάθαροι. Ο Σαρλ Λεκλέρ αποτελεί το μέλλον της Scuderia και ο Σεμπάστιαν Φέτελ το παρελθόν, καθώς ο μεν Μονεγάσκος είναι δεσμευμένος με συμβόλαιο έως το 2024, ενώ ο Γερμανός αποχωρεί από τη Ferrari στο τέλος της χρονιάς. Ο Πιέρο Φεράρι πιστεύει, ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη θα προκαλέσει προβλήματα κατά την αγωνιστική σεζόν του 2020.

Το μοναστήρι νά ΄ναι καλά

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιος του θρυλικού Έντσο Φεράρι στην ιταλική εφημερίδα ‘’Il Resto del Carlino’’ με έδρα τη Μπολόνια, «ο Ματία Μπινότο θα πρέπει να διαχειριστεί μία δύσκολη και ασυνήθιστη κατάσταση, επειδή έχουμε έναν οδηγό που θα φύγει στο τέλος της σεζόν’’. Ο Πιέρο Φεράρι συμπλήρωσε επίσης τα εξής: «Δεν γνωρίζω, πώς θα διαχειριζόταν αυτή την κατάσταση ο πατέρας μου. Όμως έλεγε πάντοτε, ότι η ομάδα είναι σημαντικότερη από οποιονδήποτε υπάλληλο». Σύμφωνα με τον 75χρονο Ιταλό, σε αυτή την άποψη περιλαμβάνονταν και οι οδηγοί, τόνισε όμως επίσης ότι ο ίδιος έχει «εμπιστοσύνη στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί».

Όπως υπογραμμίζει ο Πιέρο Φεράρι, ο μόλις 22χρονος Σαρλ Λεκλέρ αποτελεί για το μέλλον της Ferrari «ένα σύμβολο ελπίδας και ενθουσιασμού. Γι αυτό είμαι αισιόδοξος».

Ο Μπινότο ανάμεσα στον Φέτελ και στον Λεκλέρ.

Πάντως, ο γιος του ‘’Κομεντατόρε’’ δεν είναι ο μόνος που προβληματίζεται σχετικά με το θέμα Φέτελ εφέτος. Ανάλογες απόψεις είχε εκφράσει πρόσφατα και ο Μάρτιν Μπραντλ στον τηλεοπτικό σταθμό ‘’Sky’’. Ο Βρετανός πρώην οδηγός της Formula 1 είχε υποστηρίξει ότι ο Φέτελ θα τρέχει εφέτος μόνον για πάρτη του και ότι δεν θα έπρεπε να υποτιμηθεί, επειδή θα είναι πολύ γρήγορος και διατεθειμένος να ρισκάρει, προκειμένου να αποδείξει ότι ήταν λάθος η μη ανανέωση του συμβολαίου του από τη Ferrari.

Όπως είναι γνωστό, τον Γερμανό θα διαδεχθεί το 2021 στη Scuderia ο Κάρλος Σάινθ που θα τρέξει εφέτος με τη McLaren, ενώ το μέλλον του Φέτελ στη Formula 1 παραμένει ακόμη αβέβαιο και θολό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!