Μεγάλο ενδιαφέρον της Formula 1 για τoυς e-gamers

Gazzetta team
Μεγάλο ενδιαφέρον της Formula 1 για τoυς e-gamers
Τα virtual Γκραν Πρι της Formula 1 έχουν μεγάλη απήχηση και η διοίκηση του αθλήματος σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα δικό της e-game, αλλά και εικονικό πρωτάθλημα παράλληλα με το κανονικό!

O κορονοϊός έβαλε στη ζωή μας τα εικονικά Γκραν Πρι της Formula 1, με τα οποία επιχειρείται να γεφυρωθεί το χρονικό χάσμα μέχρι την έναρξη του κανονικού πρωταθλήματος. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί πέντε τέτοιοι αγώνες και την Κυριακή ακολουθεί ο έκτος, που δεν είναι άλλος από το Virtual Grand Prix του Μονακό. Η σειρά θα συνεχιστεί με την επόμενη τριάδα εικονικών Γκραν Πρι στο Αζερμπαϊτζάν (7 Ιουνίου), στον Καναδά (14 Ιουνίου) και στη Γαλλία στις 28 Ιουνίου. Η διοργάνωση των εικονικών αγώνων πραγματοποιείται από την βρετανική Gfinity, η οποία μάλιστα μόλις ανακοίνωσε ότι υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Formula 1.

7 από τους 20 οδηγούς

Μέχρι στιγμής έχουν λάβει μέρος στα εικονικά Γκραν Πρι οι εξής επτά από τους 20 εφετινούς οδηγούς της Formula 1: Σαρλ Λεκλέρ, Λάντο Νόρις, Αλεξάντερ Άλμπον, Κάρλος Σάινθ, Αντόνιο Τζιοβινάτσι, Τζορτζ Ράσελ και Νικόλας Λατίφι. Ο αριθμός των θεατών είναι πολύ υψηλός και αυξάνει συνέχεια, ενώ τα Virtual Grand Prix θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικά για τη Formula 1 στην προσπάθειά της να προσεγγίσει ένα πλατύτερο και ηλικιακά νεότερο κοινό.

Ο Μαξ Φερστάπεν προτιμά το iRacing

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο σκέφτεται να δημιουργήσει η Formula 1 μία δική της αγωνιστική πλατφόρμα, καθώς η σημερινή της Codemasters έχει μεν έγκριση της F1 ωστόσο δεν θεωρείται ιδανική. Για παράδειγμα ο Μαξ Φερστάπεν αρνείται να λάβει μέρος στα Virtual Grand Prix επειδή χαρακτηρίζει πολύ απλοϊκό το e-game της Codemasters και προτιμά ‘’να τρέχει’’ εικονικά χρησιμοποιώντας άλλες πλατφόρμες, όπως την iRacing. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα του ιστότοπου Racefans.net σχεδιάζει να εξελίξει η Formula 1 ένα δικό της e-game, όπως κάνει για παράδειγμα το πρωτάθλημα NASCAR. Οι Αμερικανοί θέτουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για τα εικονικά αυτοκίνητα, τις οποίες και πιστοποιούν προκειμένου να ενταχθούν στους virtual αγώνες της iRacing.

O Τζούλιαν Ταν

Να αναφέρουμε επίσης ότι ο υπεύθυνος e-games της Formula 1, Τζούλιαν Ταν, παραδέχθηκε ότι οι εικονικοί αγώνες «γίνονται ολοένα σημαντικότεροι» και ότι η F1 θα εντείνει τις δραστηριότητές της σε αυτό το πεδίο μακροπρόθεσμα και όχι μόνον ευκαιριακά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Μάλιστα θεωρείται πολύ πιθανό, να διοργανώνεται στο μέλλον και virtual Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παράλληλα με το κανονικό της Formula 1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!