Ρικιάρντο και Μπότας ονειρεύονται έναν παγκόσμιο τίτλο

Gazzetta team
Ρικιάρντο και Μπότας ονειρεύονται έναν παγκόσμιο τίτλο
Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο και ο Βάλτερι Μπότας δεν έχουν σταματήσει να πιστεύουν και να ελπίζουν, ότι κάποια στιγμή θα καταφέρουν να κατακτήσουν ένα πολυπόθητο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Formula 1!

Ποια θα είναι η πορεία της καριέρας του Ντάνιελ Ρικιάρντο; Το συμβόλαιο του Αυστραλού με τη Renault λήγει στα τέλη της χρονιάς και ο ίδιος τονίζει ότι δεν έχει πάψει να ελπίζει και να ονειρεύεται τον παγκόσμιο τίτλο. Ο Ρικιάρντο δήλωσε ότι «στόχος όλου αυτού του ταξιδιού μου δεν ήταν απλά να φτάσω έως τη Formula 1. Ήθελα επίσης να αποχωρήσω ως παγκόσμιος πρωταθλητής». Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι αυτό ήταν «ο απόλυτος στόχος» του, τον οποίο δεν έχει καταφέρει να πετύχει έως τώρα.

Αβέβαιο μέλλον μετά το 2020

O Nτάνιελ Ρικιάρντο.

Ο οδηγός της Renault αποκάλυψε, ότι θα αποσυρθεί από τη Formula 1 όταν θα πάψει να πιστεύει πλέον ότι μπορεί να πετύχει αυτόν τον στόχο, ωστόσο δεν ισχύει κάτι τέτοιο ακόμη. «Πιστεύω ακόμη, ότι μπορεί να γίνει», υπογράμμισε ο Ρικιάρντο, χωρίς να διευκρινίσει πάντως αν θα ήταν κάτι τέτοιο εφικτό με τη Renault ή αν θα μεταγραφεί σε κάποια άλλη ομάδα για να το πετύχει.

Οι θυσίες του Μπότας

Ανάλογη είναι και η φιλοσοφία του Βάλτερι Μπότας. Ο Φιλανδός κλείνει τον Αύγουστο τα 31 και δηλώνει ότι θα μείνει για πολλά χρόνια ακόμη στη Formula 1. Ο οδηγός της Mercedes έχει συμβόλαιο με τη γερμανική ομάδα έως τα τέλη του 2020 και δεν γνωρίζει ακόμη τι πρόκειται να γίνει μετά. Σε κάθε περίπτωση σκοπεύει να παραμείνει στο άθλημα και εξακολουθεί να ονειρεύεται έναν παγκόσμιο τίτλο, καθώς έχει θυσιάσει πολλά πράγματα στη ζωή του για να φτάσει έως εδώ.

Ο Βάλτερι Μπότας.

Όπως δήλωσε ο Μπότας, «όταν ονειρεύεσαι έξι χρονών να γίνεις οδηγός της Formula 1, δεν έχεις ουσιαστικά ιδέα πώς θα είναι αυτό». Σύμφωνα με τον Φιλανδό η ζωής ως σταρ της Formula 1 έχει πολλές θετικές πλευρές, «όταν θέλεις όμως να είσαι ο καλύτερος, τότε δεν είναι τίποτα στη ζωή εύκολο. Πρέπει να θυσιάζεις πράγματα». Κάτι που – όπως τονίζει - έχει κάνει και ο ίδιος για πολλά χρόνια!

Ακολουθήστε την σελίδα του InMotion στο Facebook!