Ενθουσιασμένος ο Βολφ με την έναρξη του πρωταθλήματος της Formula 1

Gazzetta team
Ενθουσιασμένος ο Βολφ με την έναρξη του πρωταθλήματος της Formula 1
Διπλή χαρά για τον Αυστριακό διευθυντή της ομάδας της Mercedes, Τότο Βολφ, επειδή άναψε το πράσινο φως για την εκκίνηση του πρωταθλήματος της Formula 1 και μάλιστα με δύο Γκραν Πρι στην ίδια την πατρίδα του!

Το εφετινό πρωτάθλημα της Formula 1 έχει περάσει από σαράντα κύματα, φαίνεται όμως ότι «κλείδωσε» η έναρξή του για τις 5 Ιουλίου στην Αυστρία και μάλιστα εις…διπλούν με διαφορά μόλις μίας εβδομάδας. Στην Αυστρία υπογραμμίζουν ότι μπορούν να καλύψουν όλες τις απαιτήσεις για την πραγματοποίηση των δύο συνεχόμενων αγώνων και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου που θα έχει να κάνει με αναζωπύρωση της επιδημίας του κορανιού θα δοθεί εκεί η εκκίνηση της αγωνιστικής σεζόν, έστω και χωρίς θεατές.

Απίστευτα θετικό νέο

Ο Αυστριακός διευθυντής της ομάδας της Mercedes, Τότο Βολφ, αντέδρασε με ενθουσιασμό σε αυτή την προοπτική και δήλωσε στην εφημερίδα της πατρίδας του Österreich τα εξής: «Αν βρουν όσοι λαμβάνουν τις αποφάσεις μία φόρμουλα για την εκκίνηση της σεζόν με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, τότε θα ήταν αυτό ένα απίστευτα θετικά νέο για τη Formula 1 και την Αυστρία».

H πίστα στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας.

Και οι δύο πλευρές, δηλαδή τόσο ο μηχανοκίνητος αθλητισμός όσο και η δημοσιότητα, θα μπορούσαν σύμφωνα με τον Βολφ να ωφεληθούν από την επιστροφή στην κανονικότητα, καθώς –όπως τονίζει ο διευθυντής της Mercedes- «καθένας είναι παγιδευμένος σε αυτό το δίλημμα του κορονοϊού».

Στόχος οι 18 - 19 αγώνες

Πάντως θα πρέπει να υπενθυμίσουμε, ότι επίσημα ξεκινά το αναθεωρημένο πρωτάθλημα της Formula 1 στις 28 Ιουνίου με το Γκραν Πρι Γαλλίας στο Λε Καστελέ και ακολουθεί ο αγώνας στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας με μία εβδομάδα διαφορά. Ωστόσο οι πρόσφατες ανακοινώσεις του προέδρου της Γαλλίας, Μακρόν, σχετικά με τα μέτρα και τις απαγορεύσεις λόγω του κορονοϊού, καθιστούν σχεδόν βέβαιη την αναβολή του συγκεκριμένου αγώνα και αναμένεται επίσημη επιβεβαίωση.

H πίστα Πολ Ρικάρ στο Λε Καστελέ της Γαλλίας.

Ο διπλός αγώνας στην Αυστρία φαίνεται ότι θα λειτουργήσει ως πρότυπο και για άλλα Γκραν Πρι στη διάρκεια της σεζόν, όπως για παράδειγμα το Βρετανικό Γκραν Πρι στο Σίλβερστον που έχει προγραμματιστεί για τις 19 Ιουλίου. Με αυτόν τον τρόπο ευελπιστούν να γεμίσουν οι αρμόδιοι της Formula 1 τα χρονικά κενά μεταξύ των αγώνων και πραγματοποιηθούν εφέτος τουλάχιστον 15 Γκραν Πρι και ιδανικά μάλιστα 18 έως 19!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!