Μείωση αποδοχών ή αποχώρηση του Φέτελ από τη Formula 1

Gazzetta team
Μείωση αποδοχών ή αποχώρηση του Φέτελ από τη Formula 1
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ είτε θα δεχθεί μεγάλες περικοπές στο νέου του συμβόλαιο με τη Ferrari είτε θα αποχωρήσει πιθανότατα από τη Formula 1, καθώς δεν απομένουν στον Γερμανό οδηγό άλλες ενδιαφέρουσες εναλλακτικές λύσεις.

Τα εργοστάσια των ομάδων της Formula 1 παραμένουν κλειστά και η έναρξη του εφετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος είναι προς το παρόν άγνωστο πότε θα γίνει. Ωστόσο οι ομάδες άρχισαν ήδη να προγραμματίζουν τα δίδυμα των οδηγών τους για την επόμενη αγωνιστική σεζόν, όπως προκύπτει και από το σχετικό δημοσίευμα της ‘’Gazzetta dello Sport’’ σχετικά με τη Ferrari και το συμβόλαιο του Φέτελ. Σύμφωνα με αυτό αρνήθηκε ο Γερμανός την πρόταση της Scuderia για μονοετές συμβόλαιο ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, που θα ισοδυναμούσε με 60% μείωση των σημερινών αποδοχών του! Βέβαια, εδώ θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι τα νούμερα που ακούγονται στη Formula 1 δεν πρέπει να τα παίρνουμε πάντα τοις μετρητοίς, ορισμένες φορές μάλιστα δημοσιοποιούνται επίτηδες σε διαπραγματεύσεις, για να πιέσει η μία πλευρά την άλλη.

Τα είχε πει ο Μπινότο

Πάντως το timing των συζητήσεων μεταξύ Φέτελ και Ferrari είχε ήδη προκαθοριστεί από τον διευθυντή της Scuderia, Ματία Μπινότο, που είχε δηλώσει τα εξής λίγο πριν την αναβολή του Γκραν Πρι Αυστραλίας: «Θα περιμένουμε τώρα τους τέσσερις πρώτους αγώνες και μετά θα μιλήσουμε με τον Σεμπάστιαν. Θέλουμε γρήγορα μία ξεκάθαρη εικόνα». Αν είχε ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα, θα είχαν γίνει τώρα τα τέσσερα πρώτα Γκραν Πρι στην Αυστραλία, στο Μπαχρέιν, στο Βιετνάμ και στην Κίνα, οπότε μας είχε προϊδεάσει σωστά ο Μπινότο.

O Mπινότο με τον Φέτελ.

Οι ενδιαφέρουσες εναλλακτικές λύσεις για τον Φέτελ δεν είναι πάντως πολλές. Η McLaren θα συνιστούσε έναν σαφή υποβιβασμό γι αυτόν παρά την ανοδική της πορεία, ενώ έχει επιβεβαιώσει ότι θα πάει το 2021 με δίδυμο τους Σάινθ και Νόρις. Η θέση του δεύτερου οδηγού στη Mercedes δίπλα στον Χάμιλτον ή στη Red Bull δίπλα στον Μαξ Φερστάπεν ισοδυναμεί εξάλλου με αποστολή αυτοκτονίας για τον Γερμανό.

Στην Αυστρία το ξεκίνημα;

Για τον 32χρονο τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 υπάρχει ουσιαστικά μόνον η επιλογή να παραμείνει με αισθητά ψαλιδισμένες αποδοχές στη Ferrari ή να αποσυρθεί από το άθλημα. Σε περίπτωση πάντως που προτιμήσει να συνεχίσει στη Scuderia, θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να δεχθεί τον άτυπο ρόλο του δεύτερου οδηγού πίσω από τον Σαρλ Λεκλέρ, πάνω στον οποίο ποντάρει για το μέλλον η Ferrari.

Το τεράστιο γλυπτό ενός ταύρου κοσμεί την πίστα του Σπίλμπεργκ στην Αυστρία.

Όλα αυτά θα έχουν ξεκαθαρίσει έως την έναρξη της εφετινής αγωνιστικής σεζόν, που φαίνεται ολοένα πιθανότερο ότι θα γίνει στις 5 Ιουλίου στην Αυστρία. Η πίστα Red Bull – Ring έκανε μάλιστα τεστ κορονοϊού και στους 400 εργαζομένους, που ανήκουν στο προσωπικό της, ενώ ακούγεται έντονα το σενάριο και ενός δεύτερου αγώνα λίγες ημέρες αργότερα στο ίδιο αυτοκινητοδρόμιο. Μάλιστα φημολογείται, ότι το δεύτερο Γκραν Πρι θα καλυφθεί μόνο από τα επίσημα τηλεοπτικά συνεργεία της Formula 1 και δεν θα το παρακολουθήσουν δημοσιογράφοι άλλων έντυπων και ψηφιακών μέσων ενημέρωσης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!