Αμφίβολο και το Γκραν Πρι Μεγάλης Βρετανίας

Gazzetta team
Αμφίβολο και το Γκραν Πρι Μεγάλης Βρετανίας
Ο πρώην πρόεδρος των Βρετανών οδηγών αγώνων, Ντέρεκ Γουόργικ, δήλωσε βέβαιος ότι θα αναβληθεί το Γκραν Πρι στο Σίλβερστον που είναι κανονικά προγραμματισμένο για τις 19 Ιουλίου.

Μόλις τέσσερις αγώνες δεν έχουν αναβληθεί ή ακυρωθεί προς το παρόν πριν το αρχικά προγραμματισμένο καλοκαιρινό διάλειμμα της Formula 1. Πρόκειται για το Γαλλικό Γκραν Πρι στο Λε Καστελέ, το Αυστριακό στο Σπίλμπεργκ, το Βρετανικό στο Σίλβερστον και το Ουγγρικό στο Ουγγαρόρινγκ της Βουδαπέστης. Ωστόσο φαίνεται ότι ούτε και αυτά τα Γκραν Πρι πρέπει να θεωρούνται σίγουρα, μάλιστα για το ένα ενδέχεται να ανακοινωθεί σύντομα η αναβολή του. Συγκεκριμένα πρόκειται για το Βρετανικό Γκραν Πρι του Σίλβερστον, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 19 Ιουλίου, ωστόσο είναι πλέον αμφίβολη η διεξαγωγή του.

O Nτέρεκ Γουόργικ.

Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του πρώην οδηγού της Formula 1 και τέως προέδρου του Συνδέσμου Βρετανών Οδηγών Αγώνων, Ντέρεκ Γουόργικ, στον ιστότοπο RaceFans. Ο 66χρονος Αγγλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Φαίνεται, ότι δεν θα έχουμε την κατάσταση υπό έλεγχο έως τα μέσα Ιουλίου, οπότε θα πρέπει σίγουρα να αναβληθεί το Γκραν Πρι».

Οικονομικό πλήγμα

Ο Γουόργικ παραδέχθηκε ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει οικονομικό πλήγμα για το συγκεκριμένο αυτοκινητοδρόμιο, τόνισε όμως ότι τώρα είναι καλύτερα προετοιμασμένο από ό,τι πριν μερικά χρόνια. «Θα μπορούσε να το διαχειριστεί το Club, αν είχε συμβεί αυτό πριν δέκα χρόνια; Όχι!», απάντησε ο πρώην οδηγός της Formula 1 στο δικό του ρητορικό ερώτημα.

Αν δικαιωθεί τελικά, τότε αρχίζει και τρίζει επικίνδυνα και το σενάριο πραγματοποίησης 18 ή 19 αγώνων με συμπίεση του χρόνου ανάμεσά τους και επιμήκυνση της σεζόν έως και τον Ιανουάριο του 2021.

Ακολουθήστε την σελίδα του InMotion στο Facebook!