Θα ξεκινήσει όντως η Formula 1 με το Γκραν Πρι Αυστρίας;

Gazzetta team
Θα ξεκινήσει όντως η Formula 1 με το Γκραν Πρι Αυστρίας;
Ο υπουργός Αθλητισμού της Αυστρίας, Βέρνερ Κόγκλερ, χαρακτήρισε εφικτή τη διοργάνωση του Γκραν Πρι στις 5 Ιουλίου, όμως ο καγκελάριος Κουρτς δεν είναι τόσο αισιόδοξος και διατηρεί μεγάλες επιφυλάξεις.

Κανένας δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πότε ακριβώς θα ξεκινήσει το εφετινό πρωτάθλημα της Formula 1. Επισήμως υποτίθεται ότι θα γίνει αυτό στα τέλη Ιουνίου με το Γαλλικό Γκραν Πρι στην πίστα Λε Καστελέ, ωστόσο κάτι τέτοιο θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο. Αντίθετα κερδίζει συνεχώς έδαφος το σενάριο έναρξης του πρωταθλήματος στις 5 Ιουλίου στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας και μάλιστα με δεύτερο αγώνα στην ίδια πίστα μία εβδομάδα αργότερα, ώστε να καλυφθεί λίγο από το χαμένο έδαφος.

Μόνον έτσι θα μπορούσε να υλοποιηθεί ο στόχος των 18 έως 19 αγώνων εφέτος, που ανέφερε και ο Ρος Μπρον. Πόσο εφικτό είναι όμως κάτι τέτοιο, όταν αυτή τη στιγμή ισχύει στην Αυστρία απαγόρευση όλων εκδηλώσεων έως τις 30 Ιουνίου η οποία θα επανεξεταστεί –μαζί με τους περιορισμούς εισόδου στη χώρα- στα τέλη Απριλίου από την κυβέρνηση της χώρας;

Aυστηρές προϋποθέσεις

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Αθλητισμού της Αυστρίας, Βέρνερ Κόγκλερ, άνοιξε τα χαρτιά του και απάντησε στο σχετικό ερώτημα της εφημερίδας ‘’Kleine Zeitung’’ ως εξής: «Αν και δεν είμαι εγώ αρμόδιος, αυτό είναι κατά τη γνώμη μου εφικτό. Οι διοργανωτές οφείλουν όμως να γνωρίζουν, ότι θα πρέπει να τηρήσουν όλες τις διατάξεις υγείας και τα μέτρα εισόδου και εξόδου από τη χώρα». Επίσης ο πολιτικός του κόμματος των Πρασίνων συμπλήρωσε, ότι θα πρέπει να συμμορφωθεί σε όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού και το προσωπικό των ομάδων της Formula 1, ενώ τόνισε ότι αυτά θα περιλαμβάνουν και ειδικές διατάξεις για την παραμονή στα πιτ και γενικότερα στον χώρο της πίστας.

O Bέρνερ Κόγκλερ.

Το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων ΑΡΑ ζήτησε και από τους διοργανωτές του αγώνα την άποψή τους, οι οποίοι απέφυγαν να απαντήσουν ξεκάθαρα επικαλούμενοι τη ρευστότητα της κατάστασης και της αλλαγής δεδομένων σε καθημερινή βάση. Ανακοίνωσαν ωστόσο, ότι «με βάση τις ισχύουσες νομικές διατάξεις των Αρχών μπορούμε να συνεχίσουμε να υπολογίζουμε με τη διοργάνωση του αγώνα σύμφωνα με το πρόγραμμα».

Απαισιόδοξος ο καγκελάριος Κουρτς

Λιγότερο αισιόδοξος εμφανίστηκε πάντως ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, που δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΟRF τα εξής: «Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέπονται εκδηλώσεις στην Αυστρία έως τα τέλη Ιουνίου, πιθανόν και όλο το καλοκαίρι. Θα λάβουμε αυτή την απόφαση, τι θα ισχύσει το καλοκαίρι, στα τέλη Απριλίου. Αυτό που μπορώ να πω ήδη από τώρα, είναι ότι στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται και οι γάμοι. Αυτό σημαίνει, ότι επιτρέπονται μόνον σε στενό κύκλο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!