Η F1 εξετάζει αγώνες «κεκλεισμένων των θυρών»

Πέτρος Σηφαλάκης
Η F1 εξετάζει αγώνες «κεκλεισμένων των θυρών»
Μια από τις επιλογές που σκέφτονται σοβαρά οι υπεύθυνοι του σπορ για να ξεκινήσει νωρίτερα το πρωτάθλημα της Formula 1, είναι να κάνουν αγώνες χωρίς θεατές.

Αυτή τη στιγμή στη Formula 1 ζυγίζουν τις επιλογές τους και βλέπουν τι μπορούν να κάνουν για να σώσουν όσο μπορούν περισσότερο την κατάσταση. Όσο τα Γκραν Πρι αναβάλλονται ή και ακυρώνονται, δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα για τίποτα. Ακόμη δεν έχουμε φτάσει στο τέλος και σίγουρα στο άμεσο μέλλον θα δούμε κι άλλους αγώνες να βγαίνουν από τη μέση. Ποιος είναι όμως ο τρόπος για να καταφέρουν να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερους στη φετινή σεζόν;

Ο Ρος Μπράουν, υψηλόβαθμο στέλεχος της Formula 1, είπε: «αυτό που βλέπουμε εμείς είναι πιθανότατα μια εκκίνηση σε ευρωπαϊκό έδαφος. Επίσης μπορώ να πω ότι οι πιθανότητες να δούμε κλειστές τις πόρτες για το κοινό στις εκδηλώσεις είναι πολλές. Θα έχουμε ένα απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον με πολύ λίγα άτομα, οι ομάδες θα έρχονται με συγκεκριμένο τρόπο και θα τους παραπέμπουμε στην πίστα.

Παράλληλα θα βεβαιωνόμαστε ότι όλοι θα κάνουν τεστ και θα είναι καθαροί για να μπουν στην πίστα, δεν θα ρισκάρουμε με κανέναν. Οι αγώνες χωρίς θεατές σίγουρα δεν είναι το ίδιο, όμως είναι καλύτερο από το να μην τρέξουμε καθόλου. Πρέπει να θυμόμαστε ότι υπάρχουν εκατομμύρια οπαδοί που ακολουθούν το σπορ καθισμένοι στο σπίτι τους. Πολλοί είναι σε καραντίνα και αν καταφέρουμε να προσφέρουμε το σπορ για να έχει να βλέπει κάτι ο κόσμος αυτές τις μέρες, θα είναι ένα πολύ μεγάλο μπόνους. Δεν μπορούμε όμως να θέσουμε κανέναν σε κίνδυνο. Πάντως, δεν υπάρχει και νόημα να ξεκινήσουμε τους αγώνες και μετά να σταματήσουμε ξανά. Χρειαζόμαστε πλάνο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!