Παράταση στο λουκέτο των εργοστασίων της Formula 1

Gazzetta team
Παράταση στο λουκέτο των εργοστασίων της Formula 1
Οι ομάδες της Formula 1 συμφώνησαν ομόφωνα με τη FIA και τη Liberty Media να παρατείνουν το κλείσιμο των εργοστασίων τους για άλλες δύο εβδομάδες, δηλαδή για 35 ημέρες αντί 21 όπως προβλεπόταν αρχικά.

Ο κορονοϊός αλλάζει καθημερινά τα δεδομένα και στη Formula 1, όπου έχουν ήδη αναβληθεί ή ακυρωθεί όλοι οι εννέα αγώνες μέχρι το Γκραν Πρι Γαλλίας στις 28 Ιουνίου. Ακόμη βέβαια και ο αγώνας στην πίστα Λε Καστελέ είναι εξαιρετικά αμφίβολος, καθώς η πανδημία έχει επισκιάσει τα πάντα στη Γαλλία και κρίνεται μάλλον απίθανο να μπορεί να γίνει το Γκραν Πρι μετά από έντεκα εβδομάδες από σήμερα.

Οι 21 ημέρες έγιναν 35

Λόγω της κρίσης αποφάσισαν οι ομάδες μαζί με τη FIA και τη Liberty Media να μεταφέρουν το καλοκαιρινό διάλειμμα του Αυγούστου νωρίτερα και να το μεγαλώσουν από δύο σε τρεις εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων θα έκλειναν τα εργοστάσια των ομάδων.

Το εργοστάσιο της ομάδας της Mercedes στη Μεγάλη Βρετανία.

Την αρχή την έκαναν στις 19 Μαρτίου οι Ferrari και Haas και οι τελευταίες ομάδες ακολούθησαν στις 30 Μαρτίου, όμως ο κορονοϊός ζει και βασιλεύει, οπότε διευρύνθηκε το διάλειμμα για άλλες δύο εβδομάδες από τις 21 στις 35 ημέρες. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα σε τηλεδιάσκεψη με ψηφοφορία από τις δέκα ομάδες, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου FIA και την αρμόδια επιτροπή της Liberty Media.

Το κράτος πληρώνει το προσωπικό

Ετσι επεκτάθηκε το διάλειμμα και θα γίνει εντός του τριμήνου του Μαρτίου έως και του Μαϊου του 2020. Για τις ομάδες Renault και Alpha Tauri που είχαν κλείσει για παράδειγμα τις μονάδες τους στις 30 Μαρτίου, θα ισχύσει το λουκέτο μέχρι και τις 3 Μαΐου. Βέβαια, αυτή η παράταση ήταν αναμενόμενη καθώς δεν θα έχουμε αγώνες όλο αυτό το διάστημα, ενώ το προσωπικό ορισμένων ομάδων που εδρεύουν στην Αγγλία, όπως των McLaren, Williams και Racing Point, πληρώνεται πλέον από το κράτος. Επίσης οι οδηγοί τους έχουν παραιτηθεί για λόγους αλληλεγγύης από ένα μέρος των αποδοχών τους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!