ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Formula 1-κορονοϊός: 4 ομάδες μπορεί να εξαφανιστούν!

Formula 1-κορονοϊός: 4 ομάδες μπορεί να εξαφανιστούν!

Formula 1-κορονοϊός: 4 ομάδες μπορεί να εξαφανιστούν!

Ο Ζακ Μπράουν, CEO της McLaren, πιστεύει ότι με την κρίση που ξέσπασε στη Formula 1, μπορεί να έχουμε έως και τέσσερις ομάδες που δεν θα μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα.   

Το 2020 είναι η χρονιά με τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία της Formula 1. Δεν έχει γίνει κανένας αγώνας και δεν προβλέπεται και να γίνει στο άμεσο μέλλον, λόγω του κορονοϊού, με αυτό να σημαίνει οικονομική καταστροφή τόσο για το ίδιο το άθλημα, όσο και για τις ομάδες. Ο CEO της McLaren, Ζακ Μπράουν, τονίζει ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο άσχημα από ότι μπορεί να νομίζουμε. 

Μας λέει ότι έως και τέσσερις ομάδες του σημερινού grid, που δεν τις ονομάζει, ίσως να μην τα καταφέρουν και εξαφανιστούν από το χάρτη της Formula 1! Για αυτό και ζητά από τη διοίκηση να βοηθήσουν όσο μπορούν τις λιγότερο ισχυρές οικονομικά ομάδες, αφού οι μεγαλύτερες δεν θα αντιμετωπίσουν τα ίδια προβλήματα και θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα. Μια από τις προτάσεις που έκανε ήταν να μειωθεί το budget cap. Θεωρεί, ότι θα πρέπει να οριστεί κάτω από τα 150 εκατομμύρια δολάρια ετησίως και όχι να βρίσκεται στα 175 εκατομμύρια, όπως θα είναι από το 2021. 

Όπως και να το κάνουμε, οι μικρότερες ομάδες της Formula 1 σίγουρα θα έχουν οικονομικό πρόβλημα στη συνέχεια, αν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες στήριξής τους από τη Liberty Media. Ο Κρίστιαν Χόρνερ, είπε ότι τη διοίκηση της Formula 1 δεν την... αγγίζει κανένας ιός και μπορούν να τα βγάλουν πέρα σε οικονομικό επίπεδο, συνεπώς υπάρχει το περιθώριο για να διευκολύνουν τις ομάδες του πρωταθλήματος! Ήδη πάντως, πολλές ομάδες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία εξοικονόμησης χρημάτων και μεταξύ αυτών είναι και η McLaren. Ξεκίνησαν με μειώσεις των μισθών, από τα αφεντικά διάφορων τμημάτων, τους κορυφαίους μηχανικούς και τους πιλότους και λιγότερο από τους εργαζόμενους.