F1: Το αφεντικό της Mercedes αρνείται τη μεταγραφή στην Aston Martin

Πέτρος Σηφαλάκης
F1: Το αφεντικό της Mercedes αρνείται τη μεταγραφή στην Aston Martin
Οι φήμες που ήθελαν τον Τότο Βολφ να έφευγε από τη Mercedes και να πήγαινε στην Aston Martin δεν θα βγουν αληθινές, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο ίδιος.

Πριν από μερικές ημέρες διαβάζαμε ότι ο Τότο Βολφ, ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes στη Formula 1 θα έφευγε από την ομάδα και θα πήγαινε στην Aston Martin, η οποία θα επιστρέψει το 2021 στο σπορ. Ο Βολφ έχει συμβόλαιο με τη Mercedes έως και το τέλος αυτής της χρονιάς, όπως και ο Λιούις Χάμιλτον ενώ οι φήμες για τη «μεταγραφή» του στην Aston Martin φούντωσαν λόγω των στενών φιλικών σχέσεών του με τον Λόρενς Στρολ, τον άνθρωπο που πρόσφατα αγόρασε μεγάλο μερίδιο της Aston Martin και έχει ήδη στην κατοχή του τη Racing Point.

«Δεν υπάρχει αλήθεια στις φήμες που με θέλουν να αναλαμβάνω το πόστο της Aston Martin. Είμαι σε συνεργασία με τη Daimler για την ομάδα Formula 1 της Mercedes και αυτή είναι η απόλυτη προτεραιότητά μου. Αλλά δεν σκέφτομαι καθόλου μια μετακίνησή μου στην Aston Martin. Είμαι στη Mercedes εδώ και οκτώ χρόνια και πραγματικά απολαμβάνω τη συνεργασία μου με τους ανθρώπους εδώ. Παράλληλα συζητάω το μέλλον μου με την ομάδα και το πως θα συνεχίσουμε μαζί. Το πλάνο εδώ δουλεύει πάρα πολύ καλά και θέλουμε να είμαστε όλοι μαζί για τα επόμενα χρόνια» είπε ο Τότο Βολφ στις δηλώσεις του, για να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις φήμες που ξέσπασαν.

Ζητήματα... αξιοπιστίας

Πάντως ένας από τους λόγους που ακούστηκε το συγκεκριμένο σενάριο και η αποχώρηση του Βολφ από τη Mercedes, είναι τα νέα δεδομένα στην ομάδα που έχουν αλλάξει πάρα πολύ το ρόλο του. Πιο συγκεκριμένα, η αλλαγή ηγεσίας στην κορυφή του ομίλου του έχει περιορίσει μέρος της «απόλυτης ελευθερίας» που είχε μέχρι πρότινος. Σε κάποιες περιπτώσεις ο Βολφ εκνευρίστηκε πολύ με το νέο αφεντικό, ενώ λέγεται ότι η αιτία που δεν έχει πια τις ίδιες αρμοδιότητες είναι ότι ο Όλε Καλένιους (όπως ονομάζεται ο επικεφαλής της Daimler) δεν του έχει την τυφλή εμπιστοσύνη που του είχε ο προηγούμενος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!