Μάρτιν Mπραντλ: «O Φέτελ στη McLaren και ο Σάινθ στη Ferrari»

Gazzetta team
Μάρτιν Mπραντλ: «O Φέτελ στη McLaren και ο Σάινθ στη Ferrari»
Ο πρώην οδηγός της Formula 1, Μάρτιν Μπραντλ, προτείνει τον Κάρλος Σάινθ ως διάδοχο του Φέτελ αν δεν υπογράψει στη Ferrari, ενώ θεωρεί σε αυτή την περίπτωση τη McLaren μία πολύ καλή λύση για τον Γερμανό.

Αν δεν ανανεώσει η Ferrari το συμβόλαιό της με τον Φέτελ, που λήγει στα τέλη του 2020, τότε θα αποτελούσε σύμφωνα με τον Μάρτιν Μπραντλ μία καλή διάδοχη λύση ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ. Ο Βρετανός πρώην οδηγός της Formula 1 εξήγησε ότι «ο Σάινθ έχει τη νοοτροπία του νικητή του πατέρα του, δηλαδή ενός δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή ράλι». Αυτός είναι ένας από τους λόγους, που θα μπορούσαν να δώσουν στον Ισπανό κάποια στιγμή την ευκαιρία να πάρει μία θέση σε κάποια από τις κορυφαίες ομάδες της Formula 1. Για παράδειγμα θα μπορούσε να διαδεχθεί ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ τον Σεμπάστιαν Φέτελ στη Ferrari, αν δεν ανανεώσει ο Γερμανός με τη Scuderia, όπου μόνος σίγουρος για μετά το 2020 είναι ο Σαρλ Λεκλέρ.

Ο Μπραντλ πιστεύει μάλιστα ότι η Ferrari εξετάζει όντως αυτό το ενδεχόμενο, αν δεν καταλήξει σε συμφωνία με τον Φέτελ, ενώ και ο ίδιος θεωρεί τον Ισπανό αδίκως υποτιμημένο. Όπως αποκαλύπτει ο σχολιαστής πλέον των αγώνων της Formula 1 στη βρετανική εφημερίδα ‘’Express’’, «είχα ήδη ταχθεί υπέρ της μεταγραφής του Κάρλος στη McLaren, όταν η ίδια η ομάδα δεν ήταν ακόμη τόσο σίγουρη». Ο Σάινθ δικαίωσε τον Βρετανό με τις επιδόσεις του και κυρίως με την έκτη θέση που κατέλαβε πέρυσι στο πρωτάθλημα οδηγών, αλλά και με το πρώτο του πλασάρισμα σε βάθρο που πέτυχε το 2019 και το οποίο ήταν η πρώτη σημαντική επιτυχία της McLaren εδώ και χρόνια.

Ο Σάινθ δυσκόλεψε τον Φερστάπεν

Ο Σάινθ είχε δώσει όμως και πριν τη McLaren καλά αγωνιστικά δείγματα σύμφωνα με τον Μπραντλ, που πιστεύει ότι ο Ισπανός δεν τα είχε πάει άσχημα ούτε την πρώτη χρονιά του στη Formula 1 το 2015 ως teammate του Μαξ Φερστάπεν στην Toro Rosso. Τα νούμερα μιλούν πάντως υπέρ του Ολλανδού, καθώς το 2015 είχε πάρει ο Φερστάπεν πόντους στα 10 από τα συνολικά 19 Γκραν Πρι και ο Σάινθ στα 7, ενώ όποτε τερμάτιζαν και οι δύο Toro Rosso στη δεκάδα πλασαριζόταν ο Mad Max ψηλότερα από τον Ισπανό. Από την άλλη πλευρά, ο Σάινθ Τζούνιορ νίκησε οριακά τον Φερστάπεν στην άτυπη μονομαχία των κατατακτήριων δοκιμών με…σκορ 10 – 9. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο Μπραντλ, «τελικά αποφάσισε η Red Bull υπέρ του Φερστάπεν. Αυτό είναι κατανοητό, όμως στα δικά μου μάτια τον δυσκόλεψε πολύ ο Κάρλος».

Σάινθ και Φερστάπεν όταν ήταν μαζί στην Toro Rosso.

Βέβαια, το ζητούμενο είναι αν βλέπει και η Ferrari μεγάλες προοπτικές σχετικά με την εξέλιξη του Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, όπως συμβαίνει με τον Μπραντλ. Ο τελευταίος πιστεύει ότι ιδανική λύση θα ήταν η ανταλλαγή κόκπιτ μεταξύ Σάινθ και Φέτελ, πάντα με την προϋπόθεση ότι δεν θα μείνει ο Γερμανός στη Scuderia. Σε αυτή την περίπτωση θα αποτελούσε η McLaren μία καλή προοπτική για τον τέσσερις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1, καθώς η πορεία της είναι ανοδική, η ομάδα λειτουργεί πλέον οργανωμένα και νοικοκυρεμένα και βέβαια θα έχει από το 2021 στη διάθεσή της ανταγωνιστικούς κινητήρες της Mercedes. Ταυτόχρονα, θα φύγει από τον Φέτελ όλο αυτό το ψυχολογικό βάρος που τον πιέζει ειδικότερα τον τελευταίο χρόνο λόγω της δυναμικής παρουσίας του Λεκλέρ στη Ferrari, αλλά και των δικών του μέτριων επιδόσεων που τον έχουν βάλει στο στόχαστρο της κριτικής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!