H McLaren θα χρησιμοποιεί κινητήρες της Mercedes

Πέτρος Σηφαλάκης
H McLaren θα χρησιμοποιεί κινητήρες της Mercedes
Από το 2021 η McLaren θα διακόψει τη συνεργασία της με τη Renault και θα προμηθεύεται κινητήρες από τη Mercedes, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ομάδας.

Πολύ καλά αποτελέσματα είχε η McLaren με τους κινητήρες της Renault το 2019, όμως αποφάσισαν ότι από το 2021 και μετά, θα αλλάξουν προμηθευτή και θα επιλέξουν τη Mercedes. Ακόμη δεν έχουν αναλύσει γιατί θα προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση, όμως σίγουρα θα ακολουθήσουν πιο αναλυτικές αναφορές για το θέμα. «Θα χρησιμοποιούμε κινητήρες της Mercedes από το 2021, όπως έχει προγραμματιστεί και θα τον προσαρμόσουμε στο πλαίσιο που έχουμε αυτή τη στιγμή» είπε εκπρόσωπος της McLaren.

Πάντως η πραγματικότητα είναι ότι μετά την εποχή της Honda και μόλις συνεργάστηκαν με τη Renault, τα πράγματα στη McLaren πήγαν αρκετά καλύτερα. Τώρα, κάνουμε υπομονή σε όλους τους τομείς αφού η Formula 1, όπως και όλα σχεδόν τα πρωταθλήματα στον κόσμο, πάγωσε. Το πρώτο Γκραν Πρι στην Αυστραλία, ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή και τελικά, δεν έγινε, ενώ επίσημα, αναβλήθηκε και το Μπαχρέιν, η Κίνα, το Βιετνάμ, η Ολλανδία και η Ισπανία.

Ο πρώτος αγώνας που ακυρώθηκε είναι αυτός του Μονακό. Οι διοργανωτές είπαν ότι την περίοδο που σχεδιάζεται να γίνει το Γκραν Πρι, δεν θα είναι ασφαλές να πραγματοποιηθεί, όμως παράλληλα δεν μπορούν να αναβάλλουν τη διοργάνωση και για άλλη ημερομηνία. Αναμένονται πάρα πολλές αλλαγές ακόμη, για το φετινό πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!