Η Formula 1 εγκαινιάζει το Virtual Grand Prix Series (vid)

Γιώργος Βαρίνος
Η Formula 1 εγκαινιάζει το Virtual Grand Prix Series (vid)
Η Formula 1 ανακοινώνει την κυκλοφορία μιας νέας σειράς αγώνων με την ονομασία, F1 Esports Virtual Grand Prix, στην οποία θα συμμετάσχουν αρκετοί από τους εν ενεργεία πιλότους της Formula 1!

Η σειρά αυτών των παιχνιδιών-αγώνων δημιουργήθηκε ώστε να μπορέσουν οι οπαδοί του σπορ να συνεχίσουν να παρακολουθούν τους αγώνες της Formula 1, παρά τις ματαιώσεις των αγώνων λόγω του COVID-19.

Οι εικονικοί αυτοί αγώνες, θα αντικαταστήσουν τη θέση κάθε αναβληθέντος Grand Prix, ξεκινώντας από αυτό το Σαββατοκύριακο με το Grand Bahrain Virtual Bahrain την Κυριακή 22 Μαρτίου. Κάθε επόμενο Σαββατοκύριακο αγώνα θα δει την αναβληθείσα κούρσα Formula 1 πραγματικού κόσμου να αντικατασταθεί με το Virtual Grand Prix. Αυτή η πρωτοβουλία της Liberty Media έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι τον Μάιο.

Ο πρώτος αγώνας της σειράς θα βρει αρκετούς από τους οδηγούς του πραγματικού grid να τρέχουν μαζί με μια σειρά οδηγών που θα ανακοινωθούν σε εύθετο χρόνο. Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των συμμετεχόντων αυτή τη στιγμή, κάθε οδηγός θα συμμετάσχει εξ αποστάσεως. Ο πρώτος αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 22.00 (ώρα Ελλάδος) σήμερα Κυριακή 22 Μαρτίου.

Αυτή η νέα σειρά αγώνων θα χρησιμοποιήσει το επίσημο παιχνίδι βίντεο PC F1 2019, που αναπτύχθηκε από την Codemasters, και το πρώτο εικονικό GP που θα γίνει στην πίστα Sakhir θα είναι ένας αγώνας μήκους 50% με 28 γύρους. Η LIVE μετάδοση του αγώνα θα γίνει στα επίσημα κανάλια της Formula 1, στο YouTube, στο Twitch και στο Facebook, αλλά και στο F1.com. Αναμένεται να διαρκέσει για 1 ώρα και 30 λεπτά, με μια περίοδο κατατακτήριων δοκιμών όπου θα καθοριστούν οι θέσεις εκκίνησης, με βάση τους ταχύτερους χρόνους.

Λόγω της μεγάλης ποικιλίας των επιπέδων επιδεξιότητας μεταξύ των οδηγών, οι ρυθμίσεις του παιχνιδιού θα διαμορφωθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνουν ανταγωνιστικοί και διασκεδαστικοί αγώνες. Αυτό περιλαμβάνει την ισότιμη απόδοση αυτοκινήτου με σταθερές ρυθμίσεις, μειωμένες βλάβες του οχήματος και προαιρετικά αντιμπλοκαρίσματα και έλεγχο πρόσφυσης για όσους είναι λιγότερο εξοικειωμένοι με το παιχνίδι.

Μόνο για ψυχαγωγικούς σκοπούς

Η σειρά είναι αυστηρά για ψυχαγωγικούς σκοπούς, ώστε να φέρει την αγωνιστική δράση στους οπαδούς σε όλο τον κόσμο, διασκεδάζοντάς τους λίγο, μπροστά σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο του οποίο και ζει όλος ο πλανήτης. Κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων που δεν θα έχει επίσημους αγώνες, η Formula 1 θα φιλοξενήσει επίσης online αγώνες επίδειξης, όπου οπαδοί από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν αγώνες με τους πραγματικούς οδηγούς της Formula 1. Περισσότερες λεπτομέρειες για όλα αυτά τα πρωτοφανή γεγονότα, θα είναι διαθέσιμες στα επίσημα κανάλια κοινωνικών δικτύων της Formula 1, τις προσεχείς εβδομάδες.

Ο Τζούλιαν Ταν, επικεφαλής των Ψηφιακών Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών των Esports δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που μπορούμε να διασκεδάσουμε λίγο τους φίλους της Formula 1, με τη μορφή των αγώνων F1 Esports Virtual GP. Σε κάθε σημαντικό αθλητικό πρωτάθλημα στον κόσμο που υπάρχουν ματαιώσεις αγώνων, μπορούμε να αναδείξουμε τα οφέλη των esports. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία.».
Από την πλευρά του ο Φρανκ Σανιέ, Διευθύνων Σύμβουλος της Codemasters πρόσθεσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε μέρος της νέας σειράς F1 Esports Virtual Grand Prix. Με τα αθλητικά γεγονότα που βρίσκονται σε ματαίωση σε όλο τον κόσμο, είναι πολύ καλό το γεγονός πως το επίσημο παιχνίδι F1® μπορεί να βοηθήσει ώστε να γεμίσει το κενό, συγκεντρώνοντας μια συναρπαστική γκάμα οδηγών σε κάθε online αγώνα. Θα είναι ανταγωνιστικό, γεμάτο δράση και πολύ διασκεδαστικό για όλους τους εμπλεκόμενους.».

O πρώτος αγώνας το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν ξεκινά στις 22.00 ώρα Ελλάδος

Λοιπόν... συνδεθείτε για να παρακολουθήσετε LIVE τον πρώτο αγώνα της F1 Esports Virtual Grand Prix Series το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!