Επίσημο: Από το 2022 οι νέοι κανονισμοί της Formula 1

Πέτρος Σηφαλάκης
Επίσημο: Από το 2022 οι νέοι κανονισμοί της Formula 1
Η Formula 1 δέχτηκε να παρατείνει κατά ένα χρόνο τις αλλαγές στους κανονισμούς των μονοθεσίων, λόγω της αναστάτωσης που ήρθε σε αυτή τη σεζόν από τον κορονοϊό.

Το 2021, είχε προγραμματιστεί να αλλάξουν κάποιοι κανονισμοί στη Formula 1, οι οποίοι θα έφερναν εντελώς νέα μονοθέσια στο πρωτάθλημα. Το 2020 λοιπόν θα ήταν η τελευταία χρονιά που θα ίσχυαν οι σημερινοί κανονισμοί, όμως λόγω του κορονοϊού και των μεγάλων αλλαγών στο φετινό πρωτάθλημα, το πλάνο πήρε ένα χρόνο αναβολή. Αυτό σημαίνει ότι και το 2021 η Formula 1 θα τρέχει με τους σημερινούς κανονισμούς και το 2022, θα ισχύουν οι νέοι!

Η Formula 1 τελικά συμφώνησε σε αυτό καθώς και οι δέκα ομάδες ζήτησαν να τους δοθεί λίγος περισσότερος χρόνος. Αυτή τη στιγμή, με τα εργοστάσια κλειστά και το προσωπικό σε... απραγία, δεν μπορούν να εξελίξουν τις τεχνολογίες που θα ήθελαν και αυτό μεταφράζεται σε χαμένο χρόνο. Η απόφαση πάρθηκε ύστερα από τηλεδιάσκεψη που έγινε μεταξύ των ομάδων, του επικεφαλής της Formula 1, Τσέις Κάρεϊ και του προέδρου της FIA, Ζαν Τοντ.

Αρχικά, η Ferrari δεν είχε συμφωνήσει στην παράταση εφαρμογής των νέων κανονισμών για ένα έτος και είχε ζητήσει λίγο χρόνο, για να σκεφτεί τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει αυτή η απόφαση. Τελικά, τάχθηκε και εκείνη υπέρ των υπόλοιπων εννέα ομάδων. Οπότε για το 2021, οι περισσότερες ομάδες θα χρησιμοποιήσουν ως βάση το μονοθέσιο της σεζόν του 2020. Επίσης η παράταση θα βοηθήσει τις ομάδες να «ορθοποδήσουν» οικονομικά, καθώς οι επιπτώσεις του κορονοϊού σε λογιστικό επίπεδο είναι πολύ μεγάλες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!