Χωρίς καλοκαιρινό διάλειμμα η Formula 1 το 2020

Πέτρος Σηφαλάκης
Χωρίς καλοκαιρινό διάλειμμα η Formula 1 το 2020
Το πρωτάθλημα της Formula 1 θα αργήσει να ξεκινήσει, οπότε σε αυτό το διάστημα θα στριμώξουν το καλοκαιρινό διάλειμμα και τον Αύγουστο, δεν θα υπάρξει καμία διακοπή.

Ο κορονοϊός προκάλεσε καθυστερήσεις στο πρόγραμμα της Formula 1 και με δεδομένο, ότι υπολογίζουμε να ξεκινήσει μετά το Μάιο, θα αργήσει πολύ και να τελειώσει. Για να μην πάνε ακόμη πιο πίσω στο πρόγραμμά τους, οι υπεύθυνοι του πρωταθλήματος είπαν ότι οι δύο εβδομάδες του καλοκαιρινού διαλείμματος θα ενσωματωθούν στο χρόνο που περιμένουν για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, δηλαδή τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, οπότε τον Αύγουστο δεν θα υπάρξει κάποια άδεια και οι αγώνες θα πραγματοποιούνται κανονικά.

Με αυτό τον τρόπο υπολογίζουν ότι θα μπορέσουν να τελειώσουν μέχρι και τις 13 Δεκέμβρη, για να μη χρειαστεί να φτάσουμε έως και το 2021! Από την άλλη οι ομάδες συμφώνησαν με τη FIA να κλείσουν τα εργοστάσιά τους και να δώσουν άδεια στους εργαζομένους τους, για να μπορέσουν να «στριμώξουν» όσους αγώνες χρειάζεται, αργότερα μέσα στη χρονιά. Έτσι κι αλλιώς υπάρχουν πολλοί αγώνες που αναβλήθηκαν ή θα αναβληθούν, οπότε θα πρέπει να αναθεωρηθεί εντελώς το πρόγραμμα αν θελήσουν τελικά να γίνουν όλοι.

Διαφωνίες εν όψει 2021

Πρόκειται πάντως για μια δύσκολη σεζόν που στη σύγχρονη εποχή της Formula 1, δεν έχουμε ξαναδεί. Ως αποτέλεσμα, θα υπάρξουν πολλές αντιρρήσεις και διαφωνίες. Για παράδειγμα, ήδη οι ομάδες ζητούν να μετατεθεί για το 2022 η εφαρμογή των νέων τεχνικών κανονισμών που προβλέπονται για τη Formula 1, όπου θα αλλάξουν εντελώς τα μονοθέσια, από το 2021 που είναι ήδη προγραμματισμένο. Συμφωνούν οι 9 από τις 10 ομάδες ήδη, όπως και η Pirelli, που είναι και ο πάροχος των ελαστικών. Αμφίβολο είναι μέχρι στιγμής το τι θα γίνει τελικά, όμως οι εξελίξεις... μόλις άρχισαν!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!