Mercedes: Θα μείνουν ανοικτά τα εργοστάσια της Formula 1

Πέτρος Σηφαλάκης
Mercedes: Θα μείνουν ανοικτά τα εργοστάσια της Formula 1
Σε αντίθεση με κάποιες ομάδες του ανταγωνισμού, η Mercedes δεν σκοπεύει να κλείσει τα εργοστάσιά της στην Αγγλία που έχουν να κάνουν με τη Formula 1.

Ανοικτά θα μείνουν τα εργοστάσια της Mercedes, τα οποία ασχολούνται με τη Formula 1. Η ομάδα, όταν γύρισε στα κεντρικά της, ύστερα από τη ματαίωση του Γκραν Πρι Αυστραλίας, έβαλε σε καραντίνα όλα τα μέλη της και όταν περάσουν οι 14 ημέρες, τότε θα συναντηθούν ξανά και θα συνεχίσουν το έργο τους. Πολλές αντίπαλες ομάδες αποφάσισαν ότι τα δικά τους εργοστάσια θα κλείσουν, στο πλαίσιο προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων αλλά και των οικογενειών τους.

Βέβαια, υπάρχουν άλλα δεδομένα σε κάθε ομάδα, όπως για παράδειγμα το κρούσμα του κορονοϊού στην οικογένεια της McLaren ή τη γενική ανησυχία και τα αυστηρά μέτρα στην Ιταλία, που επηρεάζουν τη Ferrari και την Alpha Tauri. «Τα εργοστάσιά μας θα παραμείνουν ανοικτά, πάντα με τη συμφωνία της κυβέρνησης της Βρετανίας» είπε εκπρόσωπος της Mercedes.

«Δεν έχουμε κανένα περιστατικό αυτή τη στιγμή, σε καμία από τις εγκαταστάσεις μας. Τα μέλη της ομάδας που ήταν στην Αυστραλία και επέστρεψαν, μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών, για να ελαχιστοποιήσουμε τα ρίσκα μας» συμπλήρωσε. Η Formula 1 αναμένεται ότι θα ξεκινήσει στο κανονικό της πρόγραμμα από το Μάιο και μετά, με μεγάλο ενδεχόμενο να πάρει μια ακόμη παράταση μέχρι τον Ιούνιο. Προς το παρόν, οι αγώνες που έχουν αναβληθεί είναι αυτοί της Αυστραλίας, του Μπαχρέιν, του Βιετνάμ που έφτιαξε μια ολοκαίνουργια πίστα για να φιλοξενήσει για πρώτη φορά ένα Γκραν Πρι της Formula 1 και βέβαια, της Κίνας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!