Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τη Formula 1 φέτος

Πέτρος Σηφαλάκης
Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τη Formula 1 φέτος
Λόγω του κορονοϊού, η Formula 1 λαμβάνει τα μέτρα της και ανακοινώνει ότι οι αγώνες θα καθυστερήσουν, στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχει σαφές πλάνο για το πρόγραμμα.

Αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, η πανδημία του κορονοϊού αποτελεί το πρώτο θέμα επικαιρότητας. Η Formula 1 είχε στο πλάνο της να ξεκινήσει κανονικά τη σεζόν, όμως ένα κρούσμα του ιού στην ομάδα της McLaren έφερε δεύτερες σκέψεις και τελικά, το Γκραν Πρι της Μελβούρνης δεν έγινε.

Λίγο αργότερα, ακυρώθηκαν και τα Γκραν Πρι του Μπαχρέιν, αλλά και του Βιετνάμ, με τις τελευταίες ενημερώσεις να λένε ότι η Formula 1 θα ξεκινήσει για το 2020 από την Ευρώπη στα τέλη Μαΐου, χωρίς όμως να αναφέρεται με ποιον αγώνα θα ξεκινήσουμε. Ο κοντινότερος σε αυτή την ημερομηνία πάντως, είναι αυτός του Μονακό, ενώ υπάρχουν φήμες για εκκίνηση από το Αζερμπαϊτζάν. Η πραγματικότητα είναι ότι η αρχή της σεζόν, προβλέπεται να γίνει από... Ιούνιο και μετά.

Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζει κανείς το τι θα γίνει με το πρωτάθλημα, αφού δεν ξέρουμε πως θα κινηθούν οι εξελίξεις γύρω από τον κορονοϊό. Ακόμη και ο επικεφαλής της Formula 1, απαντάει με... γενικότητες. Οι υπεύθυνοι του Γκραν Πρι Ολλανδίας, αλλά και της Ισπανίας, βρίσκονται σε συζητήσεις με την F1, για το αν και το πως θα διοργανωθούν οι αγώνες. Για την ώρα η FIA μιλάει συνεχώς με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και ενημερώνονται για τις εξελίξεις ανά τον κόσμο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!