Renault: «Δεν θα αντιγράψουμε το DAS της Mercedes»

Πέτρος Σηφαλάκης
Renault: «Δεν θα αντιγράψουμε το DAS της Mercedes»
Η ομάδα της Renault παραδέχεται ότι η Mercedes σκέφτηκε κάτι μεγαλυφυές, ωστόσο λέει ότι απαιτεί πολλές δοκιμές για να ενσωματωθεί το DAS σε ένα μονοθέσιο και δεν υπάρχει τόσος χρόνος ώστε να το κάνουν.

Η σεζόν του 2020, ξεκίνησε με όλο τον κόσμο να συζητά για τη Mercedes και το DAS, το dual axis σύστημα που παρουσίασε στα χειμερινά δοκιμαστικά! Ο οδηγός με μια κίνηση του τιμονιού μπορεί να αλλάξει τη σύγκλιση και την απόκλιση των τροχών, για να έχει λιγότερες τριβές στην ευθεία και καλύτερη πρόσφυση στις στροφές, όμως σύμφωνα με τη Renault πρόκειται για ένα σύστημα που απαιτεί πάρα πολλές δοκιμές και χρόνο για να ενσωματωθεί σε ένα μονοθέσιο, οπότε δεν θα το βάλουν στο δικό τους αυτοκίνητο.

Οι δηλώσεις της Renault

«Σίγουρα δεν είναι να σύστημα που μπορείς να αντιγράψεις και να το έχεις στο αυτοκίνητό σου μέχρι τη Μελβούρνη, τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Είναι πάρα πολύ περίπλοκο και εξειδικευμένο, υποπτεύομαι ότι πήρε πάρα πολύ χρόνο για να το καταλάβουν ακριβώς και πέρασαν πάρα πολλές ώρες δοκιμάζοντας στο εργοστάσιο.

Αν υπάρχει όφελος και είναι και νόμιμο, δεν θα δούμε άλλα αυτοκίνητα με αυτό το σύστημα για αρκετό καιρό, αφού δεν θα έχουν προλάβει να το εξελίξουν. Έκαναν κάτι έξυπνο και αναμφίβολα, κρύβεται λίγος χρόνος ανά γύρο σε αυτό το σύστημα. Είμαι σίγουρος ότι το δοκίμαζαν και ενημέρωναν τον Νίκο Τομπάζη (Έλληνας τεχνικός διευθυντής της FIA), οπότε είναι και νόμιμο, δίνοντάς τους μια χαρά περισσότερη» είπε ο επικεφαλής της Renault.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!