H McLaren αποκαλύπτει το μονοθέσιο του 2020 (pics & vid) 

Πέτρος Σηφαλάκης
H McLaren αποκαλύπτει το μονοθέσιο του 2020 (pics & vid) 
H MCL35 θα είναι το όπλο της McLaren για το 2020 στη Formula 1, δίνοντας ελπίδες στην ομάδα για να πρωταγωνιστήσει στη μεσαία κατηγορία!

Μετά τα εξαιρετικά αποτελέσματα της McLaren στη σεζόν της Formula 1 το 2019, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, η ομάδα μας αποκαλύπτει την MCL35 που θα τρέχει το 2020. Αισθητικά υπάρχουν αλλαγές, με τους χρωματικούς συνδυασμούς να παραμένουν μεταξύ του πορτοκαλί, του μαύρου και του μπλε. Το ματ μονοθέσιο έχει πιο αρμονική σύνθεση στα χρώματά του και στο πίσω μέρος, βλέπουμε και λίγο κόκκινο, στο σημείο του πτερυγίου.

McLaren MCL35 2020

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στο McLaren Technology Centre από τους Ζακ Μπράουν, Κάρλος Σάινθ και Λάντο Νόρις, δηλαδή τον επικεφαλής της McLaren Racing και τους δύο πιλότους της. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, προσπάθησαν να συλλέξουν όλα τα στοιχεία από τη σεζόν που μας πέρασε και να κάνουν στοχευμένες αλλαγές σε επίπεδο απόδοσης, αξιοποιώντας την πολύ καλή βάση που είχαν. Οι δύο πιλότοι είχαν πολύ σημαντικό ρόλο και το αποτέλεσμα της MCL35 ελπίζουν να είναι ακόμη καλύτερο από την MCL34 που χρησιμοποιούσαν πέρυσι.

Μη ξεχνάμε, ότι η MCL34 ήταν ένα πολύ σημαντικό αυτοκίνητο για τη McLaren. Το 2019 ανέβηκαν για πρώτη φορά στο βάθρο μετά το 2014 (στο Γκραν Πρι Βραζιλίας) και τόσο ο Λάντο Νόρις, όσο και ο Κάρλος Σάινθ. βοήθησαν σημαντικά για την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Η MCL35 θα κάνει το ντεμπούτο της στα δοκιμαστικά της Βαρκελώνης, στις 19 με 21 Φεβρουαρίου και μετά στις 26 με 28 Φεβρουαρίου.

Οι δηλώσεις του Κάρλος Σάινθ

Κάρλος Σάινθ McLaren

«Σήμερα ήταν μια πολύ μεγάλη μέρα για όλους μας! Ήμουν πολύ κοντά στην εξέλιξη του νέου μας αυτοκινήτου όλο το χειμώνα και γνωρίζω πόσο πάθος είχαμε και πόση προσπάθεια καταβάλαμε για το τελικό αποτέλεσμα. Πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι η σεζόν του 2020 είναι απλώς η μετάβαση από τους παλιούς στους νέους κανονισμούς. Ωστόσο στη McLaren πατήσαμε το κουμπί του reset από την καρό σημαία του Άμπου Ντάμπι και δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά για να βελτιώσουμε κάθε λεπτομέρεια του αυτοκινήτου μας».

Οι δηλώσεις του Λάντο Νόρις

Λάντο Νόρις McLaren

«Νομίζω ότι η MCL35 είναι πανέμορφη με τα νέα γραφικά της. Οι οπαδοί μας θα τη λατρέψουν, είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα την οδηγήσω για πρώτη φορά. Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και βοηθήσαμε όλοι, από τους μηχανικούς, την ομάδα σχεδιασμού, την ομάδα κατασκευής του αυτοκινήτου, τον Κάρλος και εμένα. Είναι πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα το ότι συμμετείχα σε αυτή την εξέλιξη. Η πρώτη μου σεζόν ήταν μια φοβερή εμπειρία και έμαθα πολλά από την ομάδα και τον Κάρλος».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!