Mπινότο: «Πρώτη επιλογή μας ο Φέτελ για το 2021»

Gazzetta team
Mπινότο: «Πρώτη επιλογή μας ο Φέτελ για το 2021»
Ο διευθυντής της ομάδας της Ferrari, Ματία Μπινότο, αποκάλυψε ότι η Scuderia σχεδιάζει να κρατήσει τον Φέτελ και μετά το 2020, ενώ δήλωσε ότι δεν βρίσκεται στα υπόψη της ο Χάμιλτον!

«Αυτή τη στιγμή αποτελεί ο Σεμπ την πρώτη μας επιλογή» δήλωσε ο διευθυντής της ομάδας της Ferrari στο περιθώριο της παρουσίασης της νέας SF1000. Ο Ιταλοελβετός εννοούσε, ότι ο Σεμπάστιαν Φέτελ έχει τις περισσότερες πιθανότητες να παραμείνει teammate του Σαρλ Λεκλέρ και μετά το 2020, αν και τίποτα δεν θεωρείται σίγουρο μέχρι να πέσουν οι υπογραφές στα συμβόλαια. Ο Μπινότο ήταν ξεκάθαρος και αποκάλυψε τα εξής: «Ο Σεμπ είναι αυτή τη στιγμή η πρώτη επιλογή μας, η προτίμησή μας. Επικεντρωνόμαστε στους οδηγούς μας και θεωρούμε τον Σεμπ ως πρώτη επιλογή μας. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα».

Δεν παίζει το σενάριο με τον Χάμιλτον

Λιούις Χάμιλτον και Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο Μπινότο δεν ανέφερε ούτε στιγμή το όνομα του Λιούις Χάμιλτον, ωστόσο ερωτήθηκε για τον έξι φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1 και τις φήμες περί φλερτ του Βρετανού με τη Scuderia, που κυκλοφόρησαν στα τέλη του 2019. Ο διευθυντής της ιταλικής ομάδας ήταν κάθετος και απάντησε ότι «δεν τον έχουμε αυτή τη στιγμή στα υπόψη μας». Ο 50χρονος απέφυγε να αποκαλύψει κάποιο χρονοδιάγραμμα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της Ferrari με τον Φέτελ λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όταν θα αρχίσουμε με τις συνομιλίες, τότε θα πάρουμε τον χρόνο που είναι αναγκαίος». Συμπλήρωσε ωστόσο, ότι «τώρα επικεντρωνόμαστε στο νέο αυτοκίνητο, στις πρώτες χειμερινές δοκιμές και στους πρώτους αγώνες. Μετά υπάρχει χρόνος για όλα τα υπόλοιπα. Θα είναι μία κοινή απόφαση. Δεν εξαρτάται μόνον από εμάς, αλλά ίσως και από τον ίδιο τον Σεμπάστιαν».

Δεν βιάζεται ο Φέτελ

Ο Φέτελ δεν έκρυψε πάντως, ότι θα ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στην ιστορικότερη ομάδα της Formula 1 και ανέφερε, ότι «χαίρομαι που θα συνεχίσω», ενώ ο 32χρονος τόνισε ότι σίγουρα νιώθει ακόμη αρκετά νέος. Ωστόσο βρίσκεται αρκετά χρόνια στη Formula 1, ώστε να μπορεί να χειρίζεται ρευστές περιόδους σαν την σημερινή. «Αν το συγκρίνεις και με πριν τρία χρόνια, τότε δεν είχα συμβόλαιο έως τον Αύγουστο. Ουσιαστικά ήμουν μισό χρόνο πριν το τέλος της σεζόν ‘’οut of business’’, δηλαδή εκτός δουλειάς. Δεν πιστεύω όμως, ότι αυτό αλλάζει πολύ τα πράγματα», δήλωσε ο Γερμανός οδηγός. Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 θα ασχοληθεί «κάποια στιγμή» με τα μελλοντικά του σχέδια, ενώ τόνισε τα εξής: «Πιστεύω ότι έχουμε αρκετό χρόνο γι αυτό. Δεν βλέπω τον λόγο για κάποιο πρόσθετο άγχος ή πίεση. Νιώθω καλά και σίγουρος».

Ο Λεκλέρ χτίζει τη σχέση του με τη Ferrari

O Σαρλ Λεκλέρ νικητής στη Μόντσα το 2019.

Η σιγουριά είναι βεβαίως ακόμη μεγαλύτερη για τον Λεκλέρ που ανανέωσε τον χειμώνα το συμβόλαιό του με τη Ferrari έως το 2024. Ο 22χρονος χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη ανανέωση ως «καλή είδηση» που ανέβασε την αυτοπεποίθησή του, αν και «αυτό δεν αρκεί σε καμία περίπτωση από μόνο του για καλά αποτελέσματα. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις, όσον αφορά στα αποτελέσματα και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Γιατί ένα είναι σίγουρο: πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμο εγχείρημα. Και είναι τόσον για εμένα όσο και για την ομάδα ενδιαφέρον, να έχω ένα τόσο μακροχρόνιο συμβόλαιο και να χτίσω μία δυνατή σχέση, που ελπίζω ότι θα φέρει μεγάλες επιτυχίες».

Θέλει να αποδείξει πράγματα ο Γερμανός

Ακριβώς αυτούς τους στόχους είχε και ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατά νου, όταν έπαιρνε το 2014 μεταγραφή από τη Red Bull στη Ferrari. Ωστόσο μετά από πέντε σεζόν στο Μαρανέλο, περιμένει ακόμη τη μεγάλη επιτυχία, δηλαδή την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1 με τη Scuderia. Ο Γερμανός αποκάλυψε τις προθέσεις του για το 2020 λέγοντας ότι «θέλω να αποδείξω πράγματα στον εαυτό μου. Η προηγούμενη χρονιά ήταν καλή για εμένα, επειδή έμαθα και κατανόησα πολλά πράγματα. Σίγουρα μπορώ να κάνω κάποια πράγματα καλύτερα και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνω αυτή τη χρονιά».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!