Λεκλέρ: «Η ελεύθερη πτώση που έκανα δεν άρεσε στη Ferrari» 

Πέτρος Σηφαλάκης
Λεκλέρ: «Η ελεύθερη πτώση που έκανα δεν άρεσε στη Ferrari» 
Ο πιλότος της Ferrari στη Formula 1 έκανε ελεύθερη πτώση και παραδέχτηκε, ότι η Ferrari ενοχλήθηκε από αυτό, καθώς δεν ενημέρωσε κανέναν.

Ένας οδηγός της Formula 1 ζει σε κάθε αγώνα, τη ζωή του στα άκρα. Αυτή την περίοδο οι εκρήξεις αδρεναλίνης των πιλότων είναι περιορισμένες, οπότε ο Σαρλ Λεκλέρ σκέφτηκε να κάνει μια ελεύθερη πτώση για να πάρει... τη δόση του! Παραδέχεται, επίσης, ότι θα ήθελε να οδηγήσει μια μοτοσικλέτα του MotoGP αλλά αμφιβάλλει για τη συμφωνία της ομάδας του, καθώς σε τέτοια ζητήματα είναι πολύ επιφυλακτικοί, ώστε να μην τραυματιστεί κάποιος από τους οδηγούς τους.

«Θα ήθελα να οδηγήσω μοτοσικλέτα του MotoGP. Δεν είμαι σίγουρος όμως ότι θα το ήθελε και η Ferrari. Πρέπει να ρωτήσω. Αμφιβάλλω όμως για τη συμφωνία τους και είναι κρίμα, καθώς μου αρέσουν πάρα πολύ οι μοτοσικλέτες. Όταν έκανα ελεύθερη πτώση στο Ντουμπάι, η Ferrari ενοχλήθηκε. Το έκανα όμως. Δεν ενημέρωσα κανέναν, σκέφτηκα ότι αν γίνει στραβή, δεν θα είμαι εδώ για να απολογηθώ σε κάποιον. Αν δεν γινόταν, όλα θα ήταν καλά. Έτσι κι έγινε. Δεν θα το έκανα ξανά. Ίσως να έπρεπε να ζητήσω άδεια, όμως ήταν μια καταπληκτική εμπειρία που τη ζεις μόνο μια φορά» είπε ο Μονεγάσκος οδηγός.

Θα έτρεχε σε άλλη κατηγορία εκτός της F1;

«Είμαι πωρωμένος με την F1. Θα ήθελα στο χειμερινό διάλειμμα να είχαμε κι άλλους αγώνες, ώστε να τρέχαμε και να μη σταματούσαμε. Εκτός αυτής όμως, μου αρέσει πάρα πολύ και το ράλι. Θα ήθελα να το δοκιμάσω, μου φαίνεται συναρπαστικό. Είναι αλλιώς από την F1». Πολλοί άλλοι οδηγοί πάντως, όταν δεν έχουν υποχρεώσεις με τις ομάδες τους για την κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ, δοκιμάζουν πολλές άλλες κατηγορίες. Οι αγώνες αντοχής όπως τα 500 μίλια της Ντεϊτόνα, είναι ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές τους, για να δοκιμάσουν τα όριά τους και τις ικανότητές τους κάτω από συνθήκες πολύ μεγάλης πίεσης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!