Ακόμη μια αλλαγή κινητήρα για τον Μπότας 

Πέτρος Σηφαλάκης
Ακόμη μια αλλαγή κινητήρα για τον Μπότας 
H Mercedes αποφάσισε να αλλάξει ξανά τον κινητήρα του πιλότου της, καθώς ο νέος που τοποθετήθηκε, έδειξε κάποια σημάδια αναξιοπιστίας.

Ο Βαλτέρι Μπότας έτσι κι αλλιώς, θα ξεκινήσει τον αγώνα του Άμπου Ντάμπι από την τελευταία θέση, λόγω αλλαγής κινητήρα. Οπότε, η Mercedes δεν χάνει τίποτα να αλλάξει ξανά τον κινητήρα του, επειδή ο νέος που τοποθετήθηκε δεν έδειξε και τα καλύτερα δείγματα! Πιο συγκεκριμένα, εμφανίστηκε μια ζημιά στα υδραυλικά μέρη που δεν γίνεται να επισκευαστεί στο 100%.

Υπήρξε ένα κατασκευαστικό λάθος και έτσι, για να μη ρισκάρουν την πορεία του στον αγώνα, θα του βάλουν έναν καινούργιο, αφού ούτως ή άλλως έχει πάρει την ποινή του. «Ακόμη κι έτσι θέλω να παλέψω για την pole. Ακόμη κι αν δεν την κρατήσω. Θα έχει ενδιαφέρον. Έχω και φρέσκο κινητήρα! Ξεκάθαρα όμως, ο βασικός μας στόχος είναι να έχω έναν καλό ρυθμό αγώνα, γιατί ξέρω ότι θα ξεκινήσω από το τέλος» είπε ο Μπότας στις δηλώσεις του. Πάντως, στις πρώτες δύο περιόδους των ελεύθερων δοκιμαστικών, ο πιλότος της Mercedes κατάφερε να είναι ο πιο γρήγορος από όλους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!