Xάμιλτον: «Θα αποσυρθώ, αν αρχίσω να νιώθω φόβο»

Gazzetta team
Xάμιλτον: «Θα αποσυρθώ, αν αρχίσω να νιώθω φόβο»
Ο Λιούις Χάμιλτον μίλησε για τη μία και μοναδική περίπτωση που θα τον οδηγούσε να αποσυρθεί από τη Formula 1, αλλά και για τον μεγάλο στόχο του στο Αμπού Ντάμπι.

Την Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου, πραγματοποιείται στο Αμπού Ντάμπι ο τελευταίος αγώνας της εφετινής σεζόν της Formula 1. Ο Λιούις Χάμιλτον θα ταξιδέψει στο Aραβικό Εμιράτο ως παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019 όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει κάποιο σημαντικό στόχο. Αντιθέτως Βρετανός καίγεται να κατακτήσει στο Αμπού Ντάμπι την Pole position και εφόσον το πετύχει θα είναι η 88η της καριέρας του. Όπως δήλωσε μάλιστα και ο ίδιος, «δεν μπορώ να το πιστέψω, ότι από το Χόκενχαϊμ και μετά δεν έχω ξεκινήσει πλέον από την καλύτερη θέση εκκίνησης.» Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους και δείχνουν ότι ο οδηγός της Mercedes κατέκτησε για τελευταία φορά την Pole position πριν 9 αγώνες!

Στο Γκραν Πρι του Αμπού Ντάμπι θα συμπληρώσει ο Λιούις Χάμιλτον 250 εκκινήσεις σε αγώνες για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Για πρώτη φορά μάλιστα έκανε ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 νύξη στα μέσα ενημέρωσης της πατρίδας του περί απόσυρσης από τη Formula 1. Ο Λιούις είπε συγκεκριμένα τα εξής: «Στο κόκπιτ είμαι δυνατότερος από ποτέ. Όσον αφορά αυτό, μπορώ να συνεχίσω σε κορυφαίο επίπεδο για πολλά χρόνια ακόμη. Όμως ο θάνατος του νεαρού πιλότου της Formula 1, Iμπέρ, στο Σπα του Βελγίου δεν με αφήνει σε ησυχία. Αν νιώσω ξαφνικά φόβο μέσα στο αυτοκίνητο, θα σταματήσω αμέσως.»

Αυτό έχει συμβεί ήδη στο παρελθόν στη Formula 1, όταν αποσύρθηκε ξαφνικά στα μέσα της σεζόν 1979 ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Τζέιμς Χαντ με την ομάδα της Wolf μετά το Γκραν Πρι στο Μονακό. Πάντως ένα τέτοιο σενάριο φαντάζει απίθανο και κανένας δεν πιστεύει ότι ο Χάμιλτον θα έπαιρνε μία τέτοια απόφαση. Ο Βρετανός διακρίνεται για τη φιλοδοξία του και η προοπτική της ισοφάρισης του ρεκόρ των επτά παγκόσμιων τίτλων του Μίκαελ Σουμάχερ ενδεχομένως την επόμενη χρονιά αποτελεί τεράστιο κίνητρο για να μην αποσυρθεί αιφνιδίως και πρόωρα. Για να μην μιλήσουμε βέβαια για κατάρριψη του ρεκόρ του Σούμι από τον 34χρονο πιλότο, που θα τον ανέβαζε στην κορυφή της λίστας των πιο επιτυχημένων οδηγών στην ιστορία του αθλήματος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!