Φερστάπεν: «Κάναμε φανταστική δουλειά ως ομάδα»

Gazzetta team
Φερστάπεν: «Κάναμε φανταστική δουλειά ως ομάδα»
Ο οδηγός της Red Bull νίκησε σε έναν αγώνα πραγματικό θρίλερ και διαφήμιση για τη Formula 1 προσπερνώντας μάλιστα δύο φορές τον προπορευόμενο Λιούις Χάμιλτον.

Ο Μαξ Φερστάπεν θριάμβευσε στη Βραζιλία σε έναν αγώνα θρίλερ, στο τέλος του οποίου είχαμε μεγάλες ανατροπές και ραγδαίες εξελίξεις. Ο Ολλανδός ξεκίνησε από την Pole position και είχε μία εξαιρετική εκκίνηση όμως η στρατηγική της Mercedes και το αυτοκίνητο ασφαλείας τον έφεραν πίσω από τον Λιούις Χάμιλτον. Κατάφερε ωστόσο να προσπεράσει δύο φορές στα ίσια τον παγκόσμιο πρωταθλητή και να τερματίσει πρώτος σε έναν από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας του.

Φυσικό ήταν να πλέει ο οδηγός της Red Bull μετά το Γκραν Πρι Βραζιλίας σε πελάγη ευτυχίας. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «σήμερα κάναμε ως ομάδα μία εξαιρετική δουλειά με τη στρατηγική και τα πιτ στοπ. Επρεπε να πιέζουμε όλη την ώρα, επειδή ο Λιούις έκανε στοπ πάντα πριν από εμάς.» Σύμφωνα με τον Φερστάπεν ήταν καθοριστικό «ότι μπόρεσα να προσπεράσω τον Λιούις αμέσως μετά το πρώτο πιτ στοπ.»

Ο Mad Max συμπλήρωσε επίσης τα εξής: «Μας έσωσε τον αγώνα η δεύτερη αλλαγή σε κόκκινα (μαλακά) ελαστικά, γιατί μας έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε πάλι επίθεση στον Λιούις στη στροφή 1.»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!