O Φέτελ θα τρέξει με βραχιολάκι του Instituto Ayrton Senna

Gazzetta team
O Φέτελ θα τρέξει με βραχιολάκι του Instituto Ayrton Senna
Ο οδηγός της Ferrari επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Σένα, φωτογραφήθηκε με μέλη της οικογένειας του Βραζιλιάνου και θα τρέξει στο Γκραν Πρι με ένα βραχιολάκι που του δώρισαν.

Προκριματικά Euro με Novi Specials & ενισχυμένες αποδόσεις

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα ξεκινήσει στο Γκραν Πρι Βραζιλίας από τη δεύτερη θέση, ελπίζει όμως να νικήσει χάρη σε ένα πολύ ιδιαίτερο γούρι. Ο οδηγός της Ferrari επισκέφθηκε συγκεκριμένα την Τετάρτη το Instituto Ayrton Senna και φωτογραφήθηκε ανάμεσα στην αδελφή και την ανιψιά του μεγάλου Βραζιλιάνου οδηγού της Formula 1. Όπως συνηθίζει πάντα ο 32χρονος πιλότος, η επίσκεψη έγινε χωρίς τυμπανοκρουσίες και κάμερες ή δημοσιογράφους γι αυτό και διέρρευσε μερικές ημέρες αργότερα.

Ο Σένα έφυγε από τη ζωή το 1994 σε ηλικία 34 ετών μετά από ένα τραγικό δυστύχημα στην πίστα της Ίμολα και είχε βάλει σκοπό του τη μάχη εναντίον των κοινωνικών διακρίσεων και ανισοτήτων και τη βοήθεια φτωχών και παραμελημένων παιδιών. Μετά τον θάνατό του συνεχίζει αυτή την αποστολή το Instituto Ayrton Senna, στο οποίο προΐσταται η 62χρονη αδελφή του τρεις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1, Βίβιαν. Με αυτήν είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο Φέτελ κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος, από τις οποίες αναχώρησε με δώρο ένα βραχιολάκι. Το βραχιολάκι φέρει πάνω του το σύνθημα ‘’Νο pulso do Brasil’’ (Στον παλμό της Βραζιλίας) και είχε μοιραστεί στους αθλητές που συμμετείχαν το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Μάλιστα θα πωλείται σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο Γκραν Πρι Βραζιλίας στην πίστα του Ιντερλάγκος και τα έσοδα θα καταλήξουν στα ταμεία του ιδρύματος του Σένα.

Nα σημειώσουμε, ότι ο οδηγός της Ferrari φορούσε συνεχώς το βραχιολάκι στην πίστα κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών του Γκραν Πρι Βραζιλίας και θα κάνει το ίδιο και στον κυριακάτικο αγώνα.

Ο Φέτελ είχε αποκαλύψει σε ανύποπτο χρόνο ότι ο Σένα υπήρξε μαζί τον Μίκαελ Σουμάχερ το δεύτερο μεγάλο είδωλό του από τη Formula 1. Όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του, «η πρώτη μου ανάμνηση από τη Formula 1 με τον Σένα ήταν πώς νίκησε στη Βραζιλία με το εμβληματικό αυτοκίνητο της Marlboro, αν και του έλειπαν τέσσερις ταχύτητες. Εφυγε πολύ νωρίς, θα έρχονταν πολλά πράγματα ακόμη. Σίγουρα δεν ήταν μόνον γρήγορος, αλλά και ένας πολύ ιδιαίτερος χαρακτήρας.»

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!