O Φέτελ κατασκόπευσε τη Mercedes του Μπότας (vid)

Gazzetta team
O Φέτελ κατασκόπευσε τη Mercedes του Μπότας (vid)
Την ώρα που μιλούσε ο Μπότας στις κάμερες ως νικητής του Γκραν Πρι Ιαπωνίας, ο Φέτελ σύγκρινε την μπροστινή αεροτομή της Mercedes του Φιλανδού με εκείνη της Ferrari του!

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έχει πάρει τα πάνω του. Ο Γερμανός ήταν στην Ιαπωνία για πρώτη φορά γρηγορότερος από τον Λεκλέρ μετά από 9 συνεχόμενες ήττες στις κατατακτήριες δοκιμές, ενώ και στα τρία τελευταία Γκραν Πρι στη Σιγκαπούρη, το Σότσι και τη Σουζούκα νίκησε επίσης τον Μονεγάσκο στις εσωτερικές μονομαχίες τους. Για εφέτος έχουμε μέχρι στιγμής στις κατατακτήριες δοκιμές ένα σκορ 10 – 7 υπέρ του Λεκλέρ, όμως στους αγώνες έχει τερματίσει ο Φέτελ 10 φορές μπροστά από τον 22χρονο teammate, ο οποίος έχει αρκεστεί σε 7 «νίκες» απέναντι στον τέσσερις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1.

To αναπτερωμένο ηθικό του Φέτελ φάνηκε και από μία άλλη συνήθεια του Γερμανού, την οποία είχε παρατήσει το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για το χούι του Φέτελ, να κατασκοπεύει τα αυτοκίνητα της αντίπαλης ομάδας και ιδιαίτερα της Mercedes, προσπαθώντας να καταλάβει σε τι υπερέχουν απέναντι στο δικό του. Αυτό έκανε την Κυριακή μετά τον αγώνα στη Σουζούκα της Ιαπωνίας, όταν ‘’αξιοποίησε’’ με τον δικό του τρόπο τον χρόνο, που μιλούσε ο νικητής του Γκραν Πρι, Βάλτερι Μπότας, στις κάμερες.

Όπως βλέπουμε στο σχετικό video, ο Φέτελ βρίσκεται στο παρκ φερμέ και εξετάζει με πολύ προσοχή –πιέζοντας και με τα χέρια- την ελαστικότητα και το σχήμα της μπροστινής αεροτομής της Mercedes του απασχολημένου Μπότας. Μάλιστα πηγαίνει ακολούθως και στη Ferrari του και κάνει τις ίδιες κινήσεις, ώστε να έχει ένα μέτρο σύγκρισης.

Ο Γερμανός εξήγησε στο περιοδικό AUTO BILD MOTORSPORT τους λόγους της δυναμικής του επιστροφής λέγοντας τα εξής: «Από τη Σιγκαπούρη και μετά την αναβάθμιση του αυτοκινήτου νιώθω πάλι καλύτερα στο μονοθέσιο. Στη Ρωσία και στην Ιαπωνία αποδείχθηκε εξάλλου, ότι οι βελτιώσεις δεν ‘’πιάνουν’’ μόνον στον τύπο των στροφών της Σιγκαπούρης».

Το πρωτάθλημα έχει κάνει βεβαίως φτερά, όμως ο Φέτελ σαλπίζει ήδη επίθεση για του χρόνου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει να δουλέψουμε σκληρότερα, αλλά καλύτερα. Μάθαμε πολλά για το αυτοκίνητο και τις αδυναμίες του, το βελτιώσαμε, όμως δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί, όπου θέλουμε. Η Mercedes βρίσκεται κοντά στην τελειότητα, είναι πολύ σταθερή, σχεδόν αλάνθαστη. Θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος, ότι το αυτοκίνητό της είναι απλά καλύτερο από το δικό μας, ωστόσο δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Πρόκειται για μία ομαδική επίδοση και εμείς έχουμε επίσης τα υλικά, την αφοσίωση, την ευφυΐα, πρέπει μόνο να κάνουμε καλύτερη τη δουλειά μας. Δεν υπάρχει αυτό το ένα σημείο, στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε και να εργαστούμε, είναι πολλά μικρά πράγματα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!