Χάμιλτον: «Ο τίτλος του 2019 δεν είναι ίδιος χωρίς τον Λάουντα» 

Πέτρος Σηφαλάκης
Χάμιλτον: «Ο τίτλος του 2019 δεν είναι ίδιος χωρίς τον Λάουντα» 
«Κάτι λείπει» από το φετινό πρωτάθλημα κατασκευαστών που κατέκτησε η Mercedes στην Ιαπωνία και αυτό δεν είναι άλλο από τον Νίκι Λάουντα, σύμφωνα με τον Λιούις Χάμιλτον.

Ακόμη ένα πρωτάθλημα κατασκευαστών πρόσθεσε στη «συλλογή» της η Mercedes. Από τα μέσα της σεζόν και μετά, είχε πολύ σοβαρό ανταγωνισμό από τη Ferrari και θεωρητικά, θα έπρεπε να πετούν όλοι στα ουράνια που κατάφεραν να επιτύχουν τον σημαντικό τους στόχο, όμως η απουσία του Νίκι Λάουντα έχει στοιχίσει στην ομάδα.

«Σίγουρα η αίσθηση είναι λίγο διαφορετική. Δεν είμαστε τόσο χαρούμενοι όσο άλλες χρονιές, πιθανότατα επειδή χάσαμε τον Νίκι αυτή τη σεζόν και δεν αισθανόμαστε το ίδιο χωρίς εκείνον. Είμαι πάρα, πάρα πολύ περήφανος για την ομάδα. Πολύ περήφανος για όλους στο εργοστάσιο και ξέρω ότι ο Νίκι θα μας έβγαζε το καπέλο για αυτά μας τα αποτελέσματα, αν ήταν εδώ. Νομίζω ότι του χρωστάμε ένα τεράστιο ποσοστό από την επιτυχία μας και η νίκη αυτή, είναι ξεκάθαρα αφιερωμένη σε εκείνον.

Νομίζω το ίδιο ισχύει για όλη την ομάδα και τη Mercedes γενικότερα. Ήταν όμως μια δύσκολη, σκληρή χρονιά. Κάθε φορά που περπατάω μέσα στο γκαράζ βλέπω τα ακουστικά και το καπέλο του Νίκι. Κάθισα και τα έβλεπα σήμερα πριν μπω στο αυτοκίνητο. Όπως είπα, ξέρω ότι θα είναι υπερήφανος, όπως και η οικογένειά του. Και όλη η ομάδα μας είναι υπερήφανη» είπε ο Λιούις Χάμιλτον μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος κατασκευαστών από τη Mercedes.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!