Σεμπάστιαν Φέτελ: «Ήταν μία πραγματικά κακή εκκίνηση»

Gazzetta team
Σεμπάστιαν Φέτελ: «Ήταν μία πραγματικά κακή εκκίνηση»
Ο Γερμανός παραδέχθηκε την πολύ κακή εκκίνησή του στη Σουζούκα, ενώ περιέγραψε την αμυντική τακτική του απέναντι στις επιθέσεις του Λιούις Χάμιλτον προς το τέλος του αγώνα.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ εξήγησε την πρόωρη εκκίνησή του λέγοντας ότι, «τα φανάρια έμειναν πολύ ώρα αναμμένα, όμως ήταν δικό μου λάθος. Εξαιτίας αυτού έχασα τη φόρα μου. Ηταν κάτι χειρότερο από μία κακή εκκίνηση, ήταν μία πραγματικά κακή εκκίνηση». Στη συνέχεια του αγώνα βρέθηκε ο Γερμανός ανάμεσα στις δύο Mercedes, οι οποίες ακολούθησαν διαφορετική στρατηγική. Τα πλάνα για τον Βάλτερι Μπότας, όπως και για τον Φέτελ, προέβλεπαν δύο πιτ στοπ για αλλαγές ελαστικών, ενώ για τον Χάμιλτον μόνον ένα. Ωστόσο η στρατηγική για τον Χάμιλτον αποδείχθηκε λανθασμένη και ο Βρετανός αναγκάστηκε να μπει και δεύτερη φορά στα πιτ, ενώ βρισκόταν επικεφαλής του αγώνα.

Μετά το δεύτερο πιτ στοπ, όπου ο Χάμιλτον «φόρεσε» soft ελαστικά, εξαπέλυσε ο Βρετανός επίθεση στον Γερμανό, προκειμένου να κατακτήσει τη δεύτερη θέση, ωστόσο ο Φέτελ αντιστάθηκε με νύχια και με δόντια και κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον οδηγό της Mercedes. Οι τελευταίοι πέντε γύροι εξελίχθηκαν σε μία άσκηση αμυντικής τακτικής από πλευράς του Γερμανού, ο οποίος ανέφερε ότι πρόσεχε ιδιαίτερα κάθε φορά στην έξοδο από τη στροφή 1, ώστε να μην τον προσπεράσει εκεί ο Χάμιλτον. Χαρακτηριστικό της μάχης που δόθηκε, ήταν και το γεγονός, ότι και οι δύο πιλότοι ζητούσαν από τους μηχανικούς τους μέσω της ενδοεπικοινωνίας περισσότερη ισχύ. Ο Χάμιλτον για να προσπεράσει τον Φέτελ και ο οδηγός της Ferrari, για να συγκρατήσει τον Βρετανό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!