Κίμι Ράικονεν: «Τα βρόχινα ελαστικά δεν είναι καλά» 

Πέτρος Σηφαλάκης
Κίμι Ράικονεν: «Τα βρόχινα ελαστικά δεν είναι καλά» 
Τις ημέρες που υπάρχει νερό στην πίστα, τα προβλήματα είναι πολλά σύμφωνα με τον πιο έμπειρο πιλότο της Formula 1 και αυτό, οφείλεται στα ελαστικά.

Κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου με τόσο έντονα καιρικά φαινόμενα, που η διοίκηση της F1 αναγκάστηκε να αναβάλλει τις κατατακτήριες δοκιμές, ο Κίμι Ράικονεν βρήκε την ευκαιρία να σχολιάσει μερικά πράγματα για τους αγώνες με βροχή. Θεωρεί, ότι οι αγώνες που η πίστα είναι βρεγμένη, είναι πλέον ένα πρόβλημα και αποδίδει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης στην Pirelli και τα βρόχινα ελαστικά.

«Ξέρουμε πόσο περιορισμένοι είμαστε με τα ελαστικά, δυστυχώς. Δεν χρειάζεται πολύ νερό για να έχουμε υδρολίσθηση. Αυτό είναι το πρόβλημα. Ο έλεγχος που έχουμε, είναι μηδενικός. Στις αρχές όταν ξεκίνησα έβρεχε πολύ και δεν είχαμε ποτέ τόσο μεγάλο πρόβλημα, σίγουρα. Αυτό σημαίνει ότι τα ελαστικά τώρα, δεν είναι καλά! Μετά, έχουμε τα στάσιμα νερά. Δεν δείχνει να έχει πολύ νερό, αλλά δεν μπορούμε να τρέξουμε. Χάνουμε εντελώς τον έλεγχο του αυτοκινήτου» είπε ο πιλότος της Alfa Romeo Racing.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!