ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
«Άπιαστη» η Mercedes με 1-2 στο FP1 και το FP2

«Άπιαστη» η Mercedes με 1-2 στο FP1 και το FP2

«Άπιαστη» η Mercedes με 1-2 στο FP1 και το FP2

Η πρώτη και η δεύτερη περίοδος των ελεύθερων δοκιμαστικών ολοκληρώθηκαν, με τον Βαλτέρι Μπότας της Mercedes να καταφέρνει να βρίσκεται στην πρώτη θέση και τις δύο φορές. 

Η πρώτη αγωνιστική ημέρα στην Ιαπωνία, ολοκληρώθηκε. Λόγω της διαφοράς ώρας, τελείωσε και η δεύτερη περίοδος των ελεύθερων δοκιμαστικών πολύ γρήγορα για εμάς. Πρωταγωνιστής της Παρασκευής ήταν σίγουρα ο Βαλτέρι Μπότας που κατάφερε να είναι και τις δύο φορές ο γρηγορότερος στην πίστα της Σουζούκα. 

Ξεκινώντας με την πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών, η Mercedes έκανε ένα πολλά υποσχόμενο 1-2. Ο Μπότας είχε τον καλύτερο χρόνο και ελάχιστα πίσω του, βρισκόταν ο Χάμιλτον, ενώ από την άλλη, οι δύο Ferrari ήταν πολύ πίσω σε χρόνους. Ναι μεν ο Φέτελ και ο Λεκλέρ βρέθηκαν στην τρίτη και την τέταρτη θέση αντίστοιχα, τους χώριζε όμως περίπου ένα δευτερόλεπτο, από τους χρόνους των Mercedes! 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Φερστάπεν στην πέμπτη θέση, ενώ Άλμπον, Σάινθ, Πέρεθ, Στρολ και Νόρις, έκλεισαν τη δεκάδα. Στη 17η θέση βρίσκεται και ο Ιάπωνας Ναόκι Γιαμαμότο, σε παρθενική του εμφάνιση στη Formula 1 και με πολύ μικρή διαφορά χρόνου από τον Ντανιίλ Κβίατ, που οδηγεί σε μόνιμη βάση το ίδιο μονοθέσιο της Toro Rosso. Ο Γιαμαμότο, έκανε τους περισσότερους γύρους από όλους (30). 

Στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών τώρα, είχαμε ξανά τη Mercedes σε κυριαρχία, με ακόμη χαμηλότερους χρόνους. Ο Βαλτέρι Μπότας ήταν και πάλι ο γρηγορότερος, με μικρή διαφορά από τον Λιούις Χάμιλτον, αυτή τη φορά όμως ο Μαξ Φερστάπεν είναι στην τρίτη θέση. Τέταρτος είναι ο Σαρλ Λεκλέρ, πέμπτος ο Φέτελ και έκτος, ο Άλμπον. Σάινθ, Πέρεθ, Γκασλί και Νόρις, έφτασαν μέχρι τη δεκάδα. Πάντως, είναι σημαντικό το τι πέτυχαν οι οδηγοί στo FP2 αφού υπάρχει η πιθανότητα η σειρά τους να ορίσει το γκριντ εκκίνησης, αν για κάποιο λόγο δεν γίνουν οι κατατακτήριες δοκιμές, οι οποίες μετατέθηκαν για την Κυριακή, νωρίτερα από τον αγώνα. 

FP1

FP2