Ο Λεκλέρ κυνηγάει τα ρεκόρ του Χάκινεν και του Χιλ

Gazzetta team
Ο Λεκλέρ κυνηγάει τα ρεκόρ του Χάκινεν και του Χιλ
Μετά την παρθενική του νίκη στο Σπα, επανέλαβε ο Λεκλέρ τον θρίαμβό του στη Μόντσα. Αν συνεχιστεί το σερί του και στη Σιγκαπούρη, θα γίνει ο τρίτος οδηγός της Formula 1, που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

Καθυστέρησε να πετύχει την πρώτη της εφετινή νίκη η Ferrari, ωστόσο ο Σαρλ Λεκλέρ ανέκτησε λίγο από το χαμένο έδαφος με δύο συνεχόμενους θριάμβους. Ο πρώτος έγινε στο Σπα και ο δεύτερος εντός έδρας στη Μόντσα της Ιταλίας, καθιερώνοντας πλέον τον Μονεγάσκο ως Νούμερο 1 της Scuderia. Ταυτόχρονα, ο νεαρός οδηγός επιβεβαίωσε, ότι η πρώτη του νίκη στο Βέλγιο δεν αποτελούσε πυροτέχνημα, όπως συνέβη με 32 πιλότους της Formula 1, που έχουν ανέβει μόνον μία φορά στην καριέρα τους στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και φέρουν γι αυτόν τον λόγο την ονομασία ‘’One-Hit-Wonders’’.

Αντιθέτως, ο Λεκλέρ ανήκει πλέον σε μία μικρή ομάδα μόλις εννέα οδηγών, οι οποίοι θριάμβευσαν και στο επόμενο Γκραν Πρι μετά από εκείνο, όπου είχαν πετύχει την πρώτη τους νίκη. Ο τελευταίος πριν τον οδηγό της Ferrari, που είχε πετύχει κάτι ανάλογο, ήταν ο Λιούις Χάμιλτον το 2007 με McLaren-Mercedes στα Γκραν Πρι Καναδά και ΗΠΑ.

Το ρεκόρ των περισσότερων συνεχών νικών μετά την παρθενική τους επιτυχία κατέχουν οι Ντέιμον Χιλ και Μίκα Χάκινεν. Ο Βρετανός είχε ανέβει για πρώτη φορά στην υψηλότερη θέση του βάθρου στο Γκραν Πρι Ουγγαρίας το 1993 με Williams – Renault και επανέλαβε αμέσως μετά το κατόρθωμά του στο Βέλγιο και την Ιταλία. Ο Φιλανδός πέτυχε την πρώτη νίκη του στο Γκραν Πρι Ευρώπης το 1997 με McLaren – Mercedes και συνέχισε το σερί του το 1998 στην Αυστραλία και στη Βραζιλία. Με άλλα λόγια, ο Λεκλέρ μπορεί να ισοφαρίσει το ρεκόρ τους, αν τριτώσει το καλό για τη Ferrari και νικήσει ο ίδιος και στη Σιγκαπούρη.

Να πούμε επίσης, ότι ο Σαρλ Λεκλέρ έγινε ο δωδέκατος οδηγός, που έχει κατακτήσει την πρώτη θέση για λογαριασμό της Ferrari στη Μόντσα, ενώ η νίκη του ήταν η 237η για τη Scuderia στη Formula 1 και συνιστά νέο ρεκόρ στην ιστορία του αθλήματος. Μετά τον θρίαμβο του Μονεγάσκου στην Ιταλία, κατανέμονται οι εφετινές νίκες ως εξής: Ο Λιούις Χάμιλτον έχει εφέτος στο ενεργητικό του 8, ενώ από δύο έχουν πετύχει οι Βάλτερι Μπότας, Μαξ Φερστάπεν και Σαρλ Λεκλέρ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!