Παραμένει και το 2020 ο Μπότας στη Mercedes

Gazzetta team
Παραμένει και το 2020 ο Μπότας στη Mercedes
Η Mercedes ανακοίνωσε την παραμονή του Βάλτερι Μπότας για άλλον ένα χρόνο στη γερμανική ομάδα, η οποία φιλοδοξεί να τον αντικαταστήσει το 2021 με τον Φερστάπεν.

Η Mercedes ανακοίνωσε στο περιθώριο του εφετινού Γκραν Πρι Βελγίου, ότι ανανέωσε για άλλον ένα χρόνο τη συνεργασία της με τον Βάλτερι Μπότας. Ο Φιλανδός, που συμπλήρωσε την Τετάρτη τα 30 και έχει πετύχει μέχρι τώρα 5 νίκες σε 53 αγώνες με τα χρώματα της Mercedes, οδεύει έτσι ολοταχώς προς την τέταρτη σεζόν του με τη γερμανική ομάδα.

Η ανανέωση του συμβολαίου του Μπότας οφείλεται αφ΄ ενός στην υποστήριξή του από τον Λιούις Χάμιλτον και αφ΄ ετέρου στα μυστικά σχέδια της Mercedes, που προβλέπουν την ένταξη του Μαξ Φερστάπεν σε αυτή το 2021. Με βάση αυτό το σενάριο, θα μπορέσει να απελευθερώσει άμεσα η Mercedes τη θέση του Μπότας, για να υποδεχθεί τον Mad Max τον μεθεπόμενο χρόνο, καθώς ο Εστεμπάν Οκόν ζητούσε το λιγότερο διετές συμβόλαιο.

Εμφανώς ευχαριστημένος, αλλά και φιλόδοξος, εμφανίστηκε ο Φιλανδός μετά την επισημοποίηση της ανανέωσης της συνεργασίας του με τα Ασημί Βέλη. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπότας, «είμαι πολύ ευτυχισμένος και υπερήφανος, που θα οδηγήσω για τέταρτη σεζόν για αυτή την ομάδα. Οι επιδόσεις μου γίνονται κάθε χρόνο καλύτερες και είναι σπουδαίο, να ξεκινάω στο δεύτερο μέρος της σεζόν με αυτή την ανανέωση του συμβολαίου μου. Στόχος μου είναι φυσικά, να αναδειχθώ πρωταθλητής της Formula 1. Και πιστεύω, ότι -με βάση τα στοιχεία και την εμπειρία μου με την ομάδα- η Mercedes αποτελεί την καλύτερη επιλογή, για να πετύχω αυτόν τον στόχο το 2020». Ο Μπότας έχει κατακτήσει εφέτος 188 βαθμούς και βρίσκεται 62 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Χάμιλτον.

Ο αναπληρωματικός οδηγός της Mercedes, Εστεμπάν Οκόν, θα οδηγεί από του χρόνου στη Renault μαζί με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο, όπου θα πάρει τη θέση του Γερμανού Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος ευελπιστεί να βρει του χρόνου νέα στέγη στην ομάδα της Haas. Ο Οκόν δήλωσε μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του τα εξής: «Είμαι πολύ υπερήφανος, που θα γίνω οδηγός της Renault. Μεγάλωσα με τη Lotus στο Ένστον και μετά με τη Renault. Είμαι πολύ δεμένος με αυτή την ομάδα, γιατί μου άνοιξε τις πόρτες των μηχανοκίνητων σπορ σε κορυφαίο επίπεδο».

Σύμφωνα με το Νούμερο Ένα της Renault, Σιρίλ Αμπιτεμπούλ, «ο Εστεμπάν έχει αποδείξει την ικανότητά του να κατακτά βαθμούς. Είναι πολύ επαγγελματίας, εντός και εκτός πίστας. Επιπρόσθετα θα είναι εξαιρετικά πολύτιμη η εμπειρία του ως αναπληρωματικός οδηγός της παγκόσμιας πρωταθλήτριας της Formula 1 για την εξέλιξη όλης της ομάδας μας».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!